Menu

Van pleaser naar teaser

Artikel: Persaud

Auteur: Anand Swami Persaud

Beschrijving: 2005; Afstudeerscriptie voor Europees Instituut voor Psychosociale Educatie. Deze scriptie gaat over de essentie van traditionele en provocatieve coaching en de rol van de coach hierin. “Nadat ik het een en ander had gelezen, werd mijn belangstelling gewekt om een aantal redenen: de rol van de coach als advocaat van de duivel, de provocatieve coaching als methodiek en het effect hiervan op de relatie coach – coachee.”

Deze scriptie gaat over de essentie van traditionele en provocatieve coaching en de rol van de coach hierin. Nadat ik het een en ander over het fenomeen ‘provocatieve coaching’ had gelezen, werd mijn belangstelling gewekt om een aantal redenen: de rol van de coach als advocaat van de duivel, de provocatieve coaching als methodiek en het effect hiervan op de relatie coach – coaché. Gedurende de opleiding bij het Europees Instituut is het onderwerp provocatieve coaching nooit aan de orde geweest. Omdat ik deze nieuwe methodiek zeer innovatief vind en het idee had, dat deze methodiek dicht bij mijn persoonlijke overtuiging en zienswijze op coaching ligt, heb ik dit als onderwerp voor de literatuurstudie gekozen. Aan de hand van de literatuurstudie zal van beide vormen van coaching de essentie, de overeenkomsten en de verschillen worden besproken. Dit geldt eveneens voor de rol van de coach en voor zover mogelijk, de effecten van beide vormen van coaching op de coaché.

Anand Swami Persaud

About the Author Librarian

Librarian is geen auteur. Librarian is een administratieve service die artikelen uit de IEP bibliotheek op deze site beheert. Wil je contact opnemen met de auteur? Kijk dan bovenaan het artikel, daar staat de naam.

Leave a Comment: