Menu

Op 30 september begint de provocatieve najaars-vierdaagse en kun je weer instappen. Er zijn drie keuzes: een trainingsdag, een vierdaagse of een complete opleiding. Provocatief coachen. Je hebt er over gelezen. Iedereen heeft het er over. Nu kun je het ook echt gaan doen


In deze vierdaagse gaan we aan de slag met typecasting en met de provocatieve relatietypen. Want je kunt provoceren op de inhoud, maar ook op de relatie. Je gaat alibi-therapie doen; een soort non-therapie waarbij de cliënt vaak toch voorzichtig iets wil gaan bespreken. Maar dat mag dan juist weer niet. Verder gaan we provocatief werken in groepen en luisteren we provocatief naar het levensverhaal. We kijken naar cliënten waar je moeite mee hebt bij het provocatieve werk. En natuurlijk hebben we supervisie-rondes, twee doorgaande cliënten en micro-teaching. We kijken naar de vijf kenmerken van goed provocatief werk. 


Ook werk je een dag met Phil Jeremiah, de 'crazy man from Wales'. Phil brengt een sprankelende combinatie van vrije associatie, humor, provocatieve elementen en congruent therapeutisch advies. Gebruik je eigen associaties en houd tegelijkertijd het doel voor ogen. Op een humoristische, 'off-the-wall' manier.


Instap-moment: 30 september 2021


Data

30 september en 1 oktober 2021

25 en 26 november 2021


  • programma
  • data & trainers
  • kosten, voorwaarden, lokatie, e.d.
  • Waarom het iep beter is

Data

Instap-moment: 30 september 2021


Data

30 september en 1 oktober 2021

25 en 26 november 2021Werktijden
Alle dagen van 10.00 – 17.00 uur.

Trainers

Jeffrey Wijnberg

Psycholoog, psychotherapeut en schrijver

Jeffrey Wijnberg werkt als psychotherapeut in zijn eigen praktijk in Groningen, waar hij patiënten behandelt en provocatieve supervisie geeft.

Hij was een van de eerste psychologen in Nederland die een zelfstandige praktijk begon. Hij schreef meer dan 30 boeken over psychologische onderwerpen voor een algemeen publiek (waaronder enkele samen met zijn oude studievriend Jaap Hollander). Boeken van zijn hand zijn onder andere ‘Horken en heksen’, ‘Dat moet ik nog een plekje geven’,  ‘Het anti-assertiviteitsboek’, ‘In het diepste van de ziel is niets te zien’, ‘Ik kijk dwars door je heen’, ‘Gekker dan gek’ en ‘De kunst van het kwetsen’. Hij heeft een vaste column op maandag in ‘De Telegraaf’.

Jeffrey is een enthousiast – en uitzonderlijk ervaren – expert in de provocatieve therapie. Hij geeft diverse provocatieve trainingen voor het IEP.

Jaap Hollander
Psycholoog, NLP-trainer, provocatief therapeut, schrijver, directeur IEP

Hij geeft provocatieve opleidingen en workshops voornamelijk voor het IEP in Nederland en soms ook elders (variërend van Moskou tot Londen) .

Ooit, in de jaren tachtig, werkte hij op de opnameafdeling van een groot psychiatrisch centrum, waar hij vertrok om voor zichzelf een vrijere werkomgeving te scheppen.

Hij modelleerde langdurig Frank Farrelly, de Amerikaanse grondlegger van de provocatieve therapie. Frank kwam meer dan 25 jaar elk jaar een training geven voor het IEP.

Hij werd ooit vijf jaar achtereen door het blad ‘Quote’ geselecteerd als een van de top-500 professionals van Nederland. Hij schreef tien boeken, waaronder ‘NLP in Nederland’, ‘Essenties van NLP’ (20.000 verkocht), ‘Provocatief coachen’ en ‘Provocative Coaching, Making things better by making them worse’ (Crown House Publishing, UK).

Phil Jeremiah

Senior Mental Health Social Worker’ (UK, Wales)

Phil volgde opleidingen in de Ericksoniaanse hypnotherapie, NLP, cognitieve psychotherapie, korte strategische psychotherapie en provocatieve therapie. Hij duidt zijn werkwijze aan als 'Humor Worx'.

Hij was in Engeland een van de eerste trainers die provocatieve therapie en provocatief coachen begon te onderwijzen (na Frank Farrelly). De titel van zijn introductieworkshop in Engeland is: ‘The Devil’s Advocate’ en de vervolg-workshop heet: ‘The Return of the Devil’s Advocate’.

Phil werkt als therapeut en trainer in zijn eigen praktijk, in het bedrijfsleven en voor de Royal Shakespeare Company. Hij is 'future author' van het standaardwerk: ‘Planet Zobboff, quantum physics, provocative therapy, laughter, love, peace, the universe and all. An advanced introduction for beginners. Volume I’.

Accreditaties

Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP

De andere twee vierdaagsen

Je kunt je voor elke vierdaagse apart inschrijven. Bepaal je eigen tempo.

Voor de voorjaarsvierdaagse kun je je zonder meer inschrijven.

Voor de zomer- en najaarsvierdaagsen heb je een introductietraining (1 dag) of een andere vierdaagse nodig.

Bel ons als je twijfelt.


Dit zijn de andere twee vierdaagsen:

Instap-moment: 11 februari 2021

Data

11 en 12 februari 2021
18 en 19 maart 2021

Instap-moment: 22 april 2021

Data

22 en 23 april 2021

dag 3 en 4: 10 en 11 juni 2021"Een geheel eigen manier van coachen."

Deze training leert je op een heel andere en misschien daardoor wel een geheel eigen manier coachen, het geeft zelfvertrouwen, biedt inzicht en uitdaging aan anderen en zeker ook aan jezelf!

Miriam Kusters
GZ Psycholoog

"Het brengt iets onomkeerbaars op gang."

"Met provocatief coachen komt er beweging die op de congruente manier niet altijd mogelijk is. Het brengt iets onomkeerbaars op gang..."

Els van Steijn
Trainer en coach

"Een geweldig jaar gehad. Mijn denken gereset."

"Een onderdompeling in een frisse manier van denken. Hier is volgens mij enorm veel behoefte aan in de hulpverlening. Ook erg goed te gebruiken in het café. Een geweldig jaar gehad, mijn denken is gereset."

Willem Beekhuizen
Docent

Ook inbegrepen bij deze vierdaagse:

"Goed voor de hulpverlening, die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat."

"Ik durf veel meer te doen in de hulpverlening. Heb geleerd om op de tenen (die lange van de cliënt) te gaan staan en daar zelf niet anders van te worden. Om zelf even lekker door te dubben. Het heeft mij héél goed geholpen in moeilijke dingen bespreekbaar te maken, meer ballen te tonen. Ik vind dit heel goed voor de hulpverlening die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat!"

Leticia Teunissen
Gezinshulpverleenster

"Vernieuwend en effectief."

"Eindelijk een techniek die vernieuwend is en die werkt!"

Remko Hendrikse
Trainer/coach

"Veel vrijer geworden."

"In mijn basishouding als therapeut ben ik veel vrijer geworden. ‘Moeilijke' cliënten zijn nu ‘uitdagende’ cliënten geworden."

Nellie Fassaert-de Volder
Ergotherapeut