Menu

Provocatief werken met relaties

 

Het is schering en inslag, één op de drie koppels raakt zo in de knoop dat deze definitief wordt doorgehakt. In een relatie zijn de verwachtingen hoog gespannen, maar zeg nou zelf; valt het niet altijd tegen? Nu ook nog ontdekt is dat mannen en vrouwen verschillende hersenen hebben, lijkt de tijd rijp om provocatief aan de slag te gaan. Het wordt heet onder de voeten van de seksen met deze 2 -daagse workshop over horken en heksen, waarin de deelnemers getraind worden in provocatieve relatietherapie.

 

Data, trainer en deelnamekosten

 

Data
Deze training wordt voorlopig enkel in company aangeboden.

 

Trainer
Jeroen Stek

 

Bestemd voor
Provocatieve coaches die meer met relaties willen gaan werken en relatie- en systeemtherapeuten die provocatiever willen gaan werken

 

De knoop doorgehakt

Eén op de drie koppels raakt zo in de knoop dat deze definitief wordt doorgehakt. Twee op de drie heeft binnen vijf jaar na de start van de relatie stevige problemen. De verwachtingen zijn vaak hoog gespannen, maar zeg nou zelf; valt het niet altijd tegen? Nu ook nog ontdekt is dat mannen en vrouwen verschillende soorten hersenen hebben en vaak andere delen van die hersenen gebruiken om met gebeurtenissen en emoties om te gaan, lijkt de tijd rijper dan ooit om lekker provocatief aan de slag te gaan. Interventies te over; denk aan de mannen- en vrouwenrollen, de relatie als machtstoneel en het wip-wappen tussen de seksen.
De ontmaskering van de macht

 

Macht en angst

U kent het wel, zij heeft de broek aan, hij is een watje, of hij wil vaker seks dan zij. In de midlife gaan mannen massaal vreemd, ontwikkelen ze een depressie of krijgen ineens last van autistische trekken. De presentatie is divers, de kern veelal dezelfde. Wie bepaalt wie wat bepaalt, oftewel wie heeft de macht? Daarnaast is er het spel van de angst en hoe die wordt aangewakkerd door de angstregulatie van de ander.

 

IJselijke gevaren

Macht en in de macht houden is een relationeel spel dat uitvergroot en humoristisch gesteund dient te worden. Neem daarbij de relatiedefinitie die paren aangaan, al dan niet gestoeld op gezinshistorie, en het strijdtoneel is compleet. Het streven van elke relatie naar een ‘WIJ’ herbergt ijselijke gevaren voor de individuele partners. Om over de vrouw/man stereotypen maar te zwijgen. Genoeg voer om een stevige provocatieve relatietherapie op los te laten. Vanuit de niet-aflatende warmte en een twinkel in het oog worden de partners om beurten gesteund in hun strijd.

 

ISBN10: 9055947563

ISBN13: 9789055947560

 

Programma

 

Bent u provocatief geschoold en werkt u met stellen of heeft u dat altijd willen doen, dan is de workshop provocatieve relatietherapie onontbeerlijk. Of u rbent elatie- of systeemtherapeut en u wilt de provocatieve stijl eens uitprrberen. Serieuze relatieproblemen worden door speelse interventies humorvol uitvergroot. Dit alles onder het motto ‘ideaal zal het nooit worden, dus tel uw zegeningen.’

  • Het herkenen van de relatie-machtspelletjes.
  • Coalities sluiten en wiggen drijven.
  • De schuld verschuiven.
  • Mannen- en vrouwenrollen.
  • Angst als relatie-raadgever.
  • Leeftijdsfase-problemen, hoe kom ik eraan en hoe kom ik er vanaf?
  • Humor
  • De strijdbijl leren opgraven.
  • Van hondentraining tot versiertruc.

 

Goed, had een dag langer gemogen om nog meer te oefenen. Het goede aan deze trainng is dat er in kleine groepen veel geoefend wordt. Je kunt proberen, evalueren en dan weer proberen. Super fijn! Erica Risiglione, trainer/coach.

 

Zeer inspirerend, voldeed aan mijn verwachting. Goede informatie en demonstraties. Ik heb een helder beeld van de hork en de heks. Voor systeemtherapeuten en alle mannen en vrouwen die in een hork of heks verstrikt zijn geraakt. Inge Visscher, docent.

 

Prima. Super combinatie van dynamieken in relaties en provocatieve therapie! M. Thewissen, trainer/coach.

 

Leuk, leerzaam, actief. Het nuttigste was de nieuwe denk/werkwijze. Geschikt voor systeemtherapeuten, verbreed uw arsenaal met provocatieve interventies! L. Fisscher, systeemtherapeut/seksuoloog.