Menu
Humor Worx: Provocatief Coachen met Phil Jeremiah

Provocatief Coachen: Humor Worx met Phil Jeremiah

Vraag: "Ik coach mensen. Hoe kan ik het eens echt heel anders doen? Vooral met de cliënten met wie ik vastloop?” Antwoord: Phil Jeremiah. 
Een sprankelende combinatie van vrije associatie, humor, provocatieve elementen en congruent therapeutisch advies. Gebruik je eigen associaties en houd tegelijkertijd het doel voor ogen. Op een humoristische 'off-the-wall' manier. 
Phil begon in de jaren tachtig met de provocatieve therapie, tegelijkertijd met Jaap, Jeffrey en Anneke. Langdurig opgeleid door Frank Farrelly. Meteen vanaf het begin van de provocatieve opleiding een gewaardeerd gastdocent. Vroegere cursisten komen vaak een verse dosis 'humor worx' opsnuiven op deze trainingsdag. 

Humor Worx
Fact Sheet

Datum
24 maart 2022

Kosten
€ 285,-- - Je betaalt geen BTW

Locatie

Hampshire Landgoedhotel de Holthurnsche Hof te Berg en Dal

(Vraag bij overnachting om de speciale IEP korting)


Trainers
Phil Jeremiah III
Provocatief trainer en psychotherapeut.
Van huis uit maatschappelijk werker. 


Programma
Phil vormt andere methoden, bijvoorbeeld oplossingsgericht werken, zodanig om dat ze provocatief worden en toch hun 'congruente' werking behouden. Een mooie integratie tussen traditioneel en provocatief.

Hij geeft de hele dag door demonstraties met deelnemers uit de groep.

Je doet oefeningen naar aanleiding van de demonstraties.

Bestemd voor
Professionals op zoek naar lol in hun werk, die graag vrijer adem willen halen. Coaches, therapeuten, supervisoren, adviseurs, leraren, psychologen en pedagogen en trainers die ook individuele coaching geven.


Voorwaarde voor deelname
Alleen bedoeld voor mensen die al een introductietraining provocatief coachen hebben gevolgd.

Drama, the bubble, emoties, Fuckital, liederen
Phil voegt ieder jaar creatieve nieuwe elementen toe aan het provocatieve coachen. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van 'the bubble' een beeldende manier om het provocatieve kader te plaatsen. "We are now entering the bubble. And in the bubble strange and wondrous things may happen. You never know what might happen in the bubble... And then we will leave the bubble again, and we will talk about what happened in the bubble".
 

Ook typerend voor Phil is het gebruik van allerlei kleine voorwerpen. Bijvoorbeeld een steentje voor in je schoen, als reminder dat je met een zeurend probleem rondloopt. Of een officieel uitziend medicijnflesje met zijn eigen provocatieve geneesmiddel 'Fuckital' (Waarschuwing: niet gelijktijdig gebruiken met 'Loslatilex').


Hij ontwikkelde provocatieve werkvormen zoals 'de emotielijst', waarbij de coach vanuit verschillende emoties provocatieve interventies doet. Het is verrassend hoe dit - op hetzelfde thema - tot totaal verschillende interventies leidt. Sinds kort vraagt hij ook de cliënt om zijn probleem vanuit verschillende emoties te verwoorden.

Het omarmen van de tegenkracht is hem op het lijf geschreven. Hij zal heel vaak de pro-symptom position innemen, typerend voor de provocatieve stijl. Maar dan met typetjes en liederen. Hij nodigt de cliënt uit om met zijn provocatieve liederen mee te zingen.


Vaak combineert hij een super dramatische stijl met congruent, niet-provocatief therapeutisch advies. En ook die dramatische stijl zelf is uniek. Hij heeft bijvoorbeeld het spelen van provocatieve typetjes, zoals de 'Italiaanse moeder' of de 'Ierse priester' naar een nieuw niveau van drama gebracht. Hij wordt het type helemaal. Misschien heeft het te maken met dat hij in Engeland ook de 'Shakespeare Company' coacht.