Menu

Vraag: "Ik coach mensen. Hoe kan ik het eens echt heel anders doen? Vooral met de cliënten met wie ik vastloop?”
Antwoord: Phil Jeremiah.
Een sprankelende combinatie van vrije associatie, humor, provocatieve elementen en congruent therapeutisch advies. Gebruik je eigen associaties en houd tegelijkertijd het doel voor ogen. Op een humoristische 'off-the-wall' manier.

Een 'must' ook, voor iedereen die provocatief werkt.

Phil Jeremiah begon in de jaren tachtig met de provocatieve therapie, tegelijkertijd met Jaap, Jeffrey en Anneke. Hij is ook langdurig opgeleid door Frank Farrelly. Al sinds het begin van de provocatieve opleiding van het IEP, is Phil een gewaardeerd docent. Cursisten die de opleiding al gedaan hebben, komen vaak een nieuwe dosis 'humor worx' opdoen op deze trainingsdag. 


Phil voegt allerlei creatieve nieuwe elementen toe aan het provocatieve coachen. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van 'the bubble' een beeldende manier om het kader te plaatsen. "We are now entering the bubble. And in the bubble strange and wondrous things may happen. And then we will leave the bubble again, and we will talk about what happened in the bubble". Ook typerend is het gebruik van allerlei kleine voorwerpen in de coaching. Bijvoorbeeld een steentje voor in je schoen, als reminder dat je met een zeurend probleem rondloopt. Of een officieel uitziend medicijnflesje met zijn eigen provocatieve geneesmiddel 'Fuckital' (Waarschuwing: niet gelijktijdig gebruiken met Loslatilex).


Ook interessant aan Phil's manier van werken is zijn combinatie van een super dramatische stijl met congruent, niet-provocatief therapeutisch advies. En ook die dramatische stijl zelf is uniek. Hij heeft bijvoorbeeld het spelen van provocatieve typetjes, zoals de Italiaanse moeder of de Ierse priester naar een nieuw niveau van drama gebracht.

  • programma
  • data, lokatie, kosten. e.d.
  • Trainer

Phil Jeremiah IV

Provocatief trainer, psychotherapeut

Van huis uit maatschappelijk werker. Volgde opleidingen in de Ericksoniaanse hypnotherapie, NLP, cognitieve gedragstherapie, korte strategische psychotherapie en provocatieve therapie.

"A world class exponent of Provocative Change, Thought Provoking Dialogue and Playful Change."

Was bij de eerste lichting leerlingen van provocatieve grondlegger Frank Farrelly, samen met Jaap Hollander, Jeffrey Wijnberg en Anneke Meijer.

Werkt  als therapeut en trainer in Londen en Birmingham.

Is als 'future author' bezig met een boek getiteld: 
Planet Zobboff, quantum physics, provocative therapy, laughter, love, peace, the universe and all. An advanced introduction for beginners. Volume I’.