Menu

Het motto van het Speaking Circles® systeem is:
Stop performing, start connecting!
Het gaat om 'relational presence'. Neem de rust en zoek de verbinding, voordat je met de inhoud komt. Maak contact met de mensen in plaats van met de doelstellingen.

Na deze training sta je anders voor groepen. Je bent jezelf. Je gaat het contact echt aan. Je presentaties zullen nooit meer hetzelfde zijn…

Wil je authentiek en krachtig communiceren? Wil je beeldend en boeiend spreken voor grote en kleine groepen? Wil je de essentie overdragen? Luisteren zonder oordelen? 

Met deze training krijg je persoonlijk meesterschap in het presenteren. Je leert om op een nieuwe manier, vrij en onbevangen voor een groep te staan, echt contact te houden met de luisteraars en vanuit je passie en je hart te spreken. Vaak zijn daar grote belangen mee gemoeid.

Voor de meeste mensen is dit een indrukwekkende ervaring. Bovendien: het vermogen om vrij en toch met verbinding voor een groep te staan is voor een hedendaags professional van groot belang. Want je wilt je visie over het voetlicht brengen, dat is een belangrijk onderdeel van je werk. Vaak zijn daar grote belangen mee gemoeid. 

Hoe communiceer je met een groep? Ben je bezig met de inhoud of met de relatie? Laat je jezelf zien of stap je in een rol? Zie je de mensen in de groep echt? En kun je naar ze luisteren… ook terwijl je spreekt? Om mensen echt te bereiken is het belangrijk dat je beschikbaar bent voor contact met ieder van de aanwezigen.

De Speaking Circles benadering is debasis van dit programma. Speaking circles zijn heel effectief voor iedereen die in zijn werk met kleinere (meer dan 2 mensen) en/of grotere groepen mensen communiceert. De aanpak is eenvoudig, veilig en doeltreffend.


"Hoe zulke simpele oefeningen een dergelijk groot effect kunnen hebben"

"Nuttig, leerzaam, met ieder individu in de groep in verbinding zijn. Bijzonder hoe zulke simpele oefeningen een dergelijk groot effect kunnen hebben."

Mariska Werkman
Trainer/Coach

"Meerwaarde voor alle contacten in het dagelijks leven"

"Deze training leert je niet alleen beter en ontspannender presenteren, maar heeft ook meerwaarde voor alle contacten in het dagelijks leven."

Frank Grobben
Afdelingshoofd

"Als een goede powerpoint niet voldoende is om je publiek te boeien"

"Dit is de perfecte training voor iedereen die merkt dat een goede powerpoint niet voldoende is om je publiek te boeien."

Martin Putman
Programmamanager

  • Inhoud
  • programma
  • data, lokatie, kosten e.d.
  • trainers

Data

5, 6 november en 10 december 2019
herhaling: 1, 2 april en 14 mei 2020 (omgeving Utrecht)


Werktijden
Alle dagen van 10.00 tot 17.30 uur

Bestemd voor
Managers, projectleiders, trainers, adviseurs, leiders en anderen die in hun werk met kleinere en/of grotere groepen communiceren.

Deelnamekosten
 € 1095,--  Inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal en een DVD-opname van jezelf.
Maximaal 12 deelnemers, met 2 trainers.
Je betaalt geen BTW.

"De training leert je om vanuit je eigen kracht aanwezig te zijn."

"De training leert je om vanuit je eigen kracht aanwezig te zijn. En dat is altijd sterker dan wanneer je presenteert vanuit iets dat als een gangbare techniek is aangeleerd."

Els Geeris
Branchemanager

"Hier wordt een essentie van communiceren geraakt die vaak wordt vergeten"

"Uitstekend. Nuttig is dat basis van het relationeel communiceren steeds terug wordt gehaald. Hier wordt een essentie van communiceren geraakt die vaak wordt vergeten: met jezelf verbonden blijven"

Willie van Boven
Psychotherapeut

"Waardevol en rustgevend"

"Waardevol en rustgevend, nuttig was vooral het contact maken en voor de groep presenteren. Voor iedereen die in contact met het publiek wil presenteren"

Luc Hanssen
Brandweercommandant