Menu

NLP Master Practitioners Opleiding


In deze gevorderde opleiding maak je een sprong vooruit in je NLP-werk. Je werkt met diepliggende overtuigingen. Je tovert met taal. Je maakt contact met denkstijlen. Je ontwikkelt zelf een nieuwe NLP-techniek.
Je kunt meer met NLP en je voelt je sterker als professional. Je brengt je werk naar een dieper niveau en je komt ook zelf tot stevige persoonlijke veranderingen. Je kunt met meer verschillende mensen, teams en hindernissen werken. Met de NLP Opleiding Masterpractitioner maak je je NLP-werk, breder, hoger en dieper.


Start: 3 februari 2022

Nieuwe dimensies
In dit tweede jaar van je NLP opleiding ben je bezig met het veranderen van overtuigingen en denkstijlen, de kracht van de taal en de kunst van het modelleren. Het NLP-gesprek krijgt nieuwe dimensies. Het logische niveau gaat van 'vermogen' naar 'overtuiging' of zelfs 'identiteit'. Je voegt nieuwe technieken toe aan je NLP-arsenaal.

NLP op Mastersniveau
Belangrijke vragen op het NLP Master-niveau zijn: Hoe kan ik een nog betere ‘sponsor’ zijn voor mijn cliënt? Wat is de kern? Hoe kan ik mensen helpen om bredere en diepere doelen te bereiken? Welke overtuigingen zijn daar voor nodig? Hoe modelleer ik - op basis van excellente voorbeelden - een bijzondere vaardigheid? Hoe zet ik mijn passie en mijn visie om in een concreet plan voor mijn praktijk, mijn organisatie of de wereld waar ik aan wil bijdragen? Welke belemmerende overtuigingen wil ik bij mijzelf opruimen? Hoe blijf ik zelf in de goede emotionele toestand?

IANLP Accreditatie NLP Master Practitioner IEP
NOBCO logo PE vignet
Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP

"IEP, de bron in Nederland! Dat merk je aan alles."

"IEP, de bron in Nederland! Dat merk je aan alles. De inhoud, de NLP-training, de begeleiders, de opdrachten, in alle details top!"

Bianca Mackintosh
Coach/ondernemer

"Deze NLP Master training heeft mij gevormd voor het leven."

"Deze NLP Master Practitioner training heeft mij gevormd voor het leven. Ik heb meer inzicht en keuze in mijn eigen gedrag en sta steviger in mijn schoenen."

Iris Aspers
Thuisbegeleider

"Een praktische, goed opgebouwde NLP Master training."

""Een praktische, goed opgebouwde NLP Master training, waarin je leert werken op overtuigingsniveau. Krachtig instrument ter ondersteuning van persoonlijke veranderingsprocessen. Aanrader voor iedereen die aan zichzelf wil werken of die anderen wil helpen bij hun ontwikkeling."

Norbert Haans
Directeur

  • Inhoud
  • programma
  • data & trainers
  • kosten, locatie, e.d.

Inhoud van de Masterpractitioners Opleiding

Werken met kernpatronen
Als NLP-practitioner help je mensen doelgericht van A naar B. Je werkt aan het doel dat de ander verwoordt. Als Master Practitioner kun je ook op zoek gaan naar het probleem achter het probleem of het doel achter het doel. Wat is het kernpatroon? Soms kan een doel juist een uiting zijn van een dieper liggend probleem. Dan is het zaak om iets te doen aan de achterliggende overtuigingen.

Overtuigingen veranderen
Overtuigingen kunnen een stimulans of een rem zijn. Ze kunnen het ‘spreidingseffect’ van veranderingen bevorderen of beperken. Stel bijvoorbeeld dat ik leer om mijn standpunt duidelijk te uiten op mijn werk. Misschien met behulp van de Disney-strategie of de Circle of Excellence. De achterliggende overtuigingen maken dan een groot verschil. Moet dat nieuwe vermogen dienen als tegenwicht voor mijn overtuiging dat ik niets te zeggen heb? Of is het juist een uitdrukking van mijn overtuiging dat ik veel kan bijdragen? Kortom, in de Mastersopleiding geef je handen en voeten aan het NLP-principe ‘Overtuiging bepaalt gedrag, en overtuiging is een keuze’.

Werken met denkstijlen veranderen
Metaprogramma’s zijn denkpatronen die iemand in bepaalde contexten steeds herhaalt. Eén voorbeeld is: specifiek versus globaal. Richt iemand zich op de details of kijkt hij naar de grote lijnen? Als we herkennen welke combinatie van metaprogramma’s iemand gebruikt, kunnen we daar op afstemmen ten behoeve van het contact. En kunnen we kijken hoe die combinatie een hulpbron of een hindernis is. Metaprogramma’s worden bij teambuilding, bij werving en selectie, bij coaching en training en op tal van andere gebieden.

Taalpatronen - Woordmagie en het Milton model
Hoe herken je beperkende overtuigingen? Hoe onderzoek je de taal-structuur van een overtuiging? Hoe leid je naar nieuwe, versterkende conclusies via vragen en herkaderen? Er zijn 13 verschillende ingangen om iemand te helpen anders tegen de feiten aan te kijken. Vandaar dat het ook wel woordmagie wordt genoemd.

Daarnaast wil je je instructies en suggesties zo geven dat de kans op uitvoering optimaal is. Dit zijn de hypnotische taalpatronen die Milton Erickson toepaste. Zoals het werken met vooronderstellingen: als we doen alsof hier een tijdslijn ligt met jouw leven, waar ligt dan de toekomst voor jou? En de vraag: Hoe speelt dat in de context van....?

De BRON-toestand
Het is ook 'meesterlijk' NLP om zelf in een goede emotionele toestand te blijven - of terug te komen. Daarom trainen we in deze NLP Master Practitioners Opleiding veel met de BRON-toestand. BRON is een afkorting voor 'Balans, Ruimte, Openheid, beNieuwd zijn'. Je leert hoe je die optimale toestand snel weer terug kunt vinden, ook als het tegenzit.

Passie, visie, missie
Je hebt een persoonlijke passie voor doelen, activiteiten, thema's. Als je wilt weten wat je passie is, moet je achterom kijken. Waar heb je altijd van genoten? Wat heb je altijd heerlijk gevonden om te doen? En je hebt een visie: waar moet het naartoe met de wereld - of met dat stukje wereld waar jij mee bezig bent? Jouw missie is hoe jij aan die visie wilt bijdragen. In de drie-eenheid passie-missie-visie ligt een belangrijke link tussen NLP en business. We zijn veel bezig met wat jij via NLP in de wereld wilt neerzetten.

De kunst van het modelleren
NLP is ’The modelling of excellence’ (John Grinder) en NLP is ’An attitude that leaves behind a trail of techniques’ (Richard Bandler). Modelleren is het fundament van NLP en het IEP loopt hierin internationaal voorop. Je gaat in NLP-termen iets coderen dat iemand uitzonderlijk goed kan. Vervolgens maak je dat vermogen overdraagbaar met een eigen NLP-techniek. Dit kun je puur voor jezelf gebruiken. Maar je kunt het ook uitwerken tot een workshop, een trainingsmodule, of een lezing voor collega’s, studenten, etc.

Accreditaties

IANLP Accreditatie NLP Master Practitioner IEP
NOBCO logo PE vignet
Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP

"Het vermogen gekregen om mensen in hun kracht te helpen."

"Persoonlijke ontwikkeling en een andere kijk op het doen en laten van mensen. Het vermogen gekregen om mensen in hun kracht te helpen. Dat heeft de NLP Master Practitioner Opleiding mij opgeleverd."


Eddy Lieferink
Zorgcontroller

"Instrumentarium uitbreiden."

"Ik beveel deze NLP training aan aan elke coach die zijn instrumentarium wil uitbreiden."

Ivo Geurts
Psycholoog

"Een nog veel mooiere wereld."

""Een intensieve en inspirerende NLP training. Als iedereen deze training doet wordt de wereld nog veel mooier!"

Caroline Vonck
Huisarts