Menu

NLP Master Practitioner Opleiding


NLP Master Practitioner opleiding IEP Nijmegen

In deze gevorderde NLP Master Practitioner Opleiding van het IEP maak je een sprong vooruit in je NLP-werk. Je werkt met diepliggende overtuigingen. Je tovert met taal.  Je maakt contact met denkstijlen. Je ontwikkelt zelf een nieuwe NLP-techniek.
Je kunt meer met NLP, je komt dieper en je voelt je sterker als professional.

NLP Master Practitioner Opleiding

De NLP Opleiding Master Practitioner is de volgende stap in je professionele ontwikkeling. Je brengt je werk als coach, trainer, team builder, zorgprofessional, HRM-er of docent naar een dieper niveau en je komt ook zelf tot stevige persoonlijke veranderingen. Je kunt met meer verschillende mensen, teams en hindernissen  werken.

Verdieping van je NLP opleiding

In dit tweede jaar van je NLP opleiding ben je bezig met het veranderen van overtuigingen en denkstijlen, de kracht van de taal en de kunst van het modelleren. Het NLP-gesprek krijgt nieuwe dimensies. Het logische niveau gaat van 'vermogen' naar 'overtuiging' of zelfs 'identiteit'. Je voegt nieuwe technieken toe aan je NLP-arsenaal.

NLP op Master-niveau

Belangrijke vragen op het NLP Master-niveau zijn: Hoe kan ik een nog betere ‘sponsor’ zijn voor mijn cliënt? Wat is de kern? Hoe kan ik mensen helpen om bredere en diepere doelen te bereiken? Welke overtuigingen zijn daar voor nodig? Hoe modelleer ik - op basis van excellente voorbeelden - een bijzondere vaardigheid? Hoe zet ik mijn passie en mijn visie om in een concreet plan voor mijn praktijk, mijn organisatie of de wereld waar ik aan wil bijdragen? Welke belemmerende overtuigingen wil ik bij mijzelf opruimen? Hoe blijf ik zelf in de goede emotionele toestand?

"IEP, de bron in Nederland! Dat merk je aan alles."

"IEP, de bron in Nederland! Dat merk je aan alles. De inhoud, de NLP-training, de begeleiders, de opdrachten, in alle details top!"

Bianca Mackintosh
Coach/ondernemer

"Deze NLP Master training heeft mij gevormd voor het leven."

"Deze NLP Master Practitioner training heeft mij gevormd voor het leven. Ik heb meer inzicht en keuze in mijn eigen gedrag en sta steviger in mijn schoenen."

Iris Aspers
Thuisbegeleider

"Een praktische, goed opgebouwde NLP Master training."

""Een praktische, goed opgebouwde NLP Master training, waarin je leert werken op overtuigingsniveau. Krachtig instrument ter ondersteuning van persoonlijke veranderingsprocessen. Aanrader voor iedereen die aan zichzelf wil werken of die anderen wil helpen bij hun ontwikkeling."

Norbert Haans
Directeur

  • Inhoud
  • programma
  • data & trainers
  • kosten, locatie, e.d.

Het IEP: hét NLP opleidingsinstituut van Nederland

Het IEP is dé Nederlandse grondlegger van NLP; wij haalden NLP naar Nederland.
Wij hebben meer dan 13.000 mensen getraind.

Je krijgt les van zeer ervaren trainers die inhoudelijk uitstekend onderlegd zijn.

Het IEP combineert decennia ervaring met de nieuwste ontwikkelingen in NLP.

Je doet een NLP opleiding voor professionals, die niet alleen gericht is op zelfontwikkeling, maar ook op het werken met anderen.

De NLP Master Practitioner Opleiding van het IEP geeft je 21 volledige dagen training plus avondsessies.

Het NLP-certificaat is niet alleen gebaseerd op aanwezigheid, maar ook op aantoonbare kennis en kunde.

Het NLP-certificaat is erkend door de International Association for Neuro-Linguistic Programming.

Kernpatronen

Als NLP-practitioner help je mensen doelgericht van A naar B. Je werkt aan het doel dat de ander verwoordt. Als Master Practitioner hou je uiteraard die optie, maar kun je ook op zoek gaan naar het probleem achter het probleem of het doel achter het doel. Wat is het kernpatroon? Soms kan een doel juist een uiting zijn van een dieper liggend probleem. Dan is het zaak om iets te doen aan de achterliggende overtuigingen.

Overtuigingen veranderen

Overtuigingen kunnen een stimulans of een rem zijn. Ze kunnen het ‘spreidingseffect’ van veranderingen bevorderen of beperken. Stel bijvoorbeeld dat ik leer om mijn standpunt duidelijk naar voren te brengen op mijn werk. Misschien met behulp van de Disney strategie of de Circle of excellence. De achterliggende overtuigingen maken dan een groot verschil. Moet dat nieuwe vermogen dienen als tegenwicht voor de overtuiging dat ik niets te vertellen heb? Of is het juist een uitdrukking van mijn overtuiging dat ik veel bij kan dragen? Kortom, in de NLP Master Practitioner Opleiding geef je handen en voeten aan het NLP-principe ‘Overtuiging bepaalt gedrag, en overtuiging is een keuze’.

Denkstijlen veranderen

Denkstijlen veranderen is een belangrijk onderdeel van de NLP Master Practitioner Opleiding. Meta-programma’s zijn denkpatronen die iemand geneigd is om in bepaalde contexten steeds te herhalen. Eén voorbeeld van een meta-programma is: specifiek versus globaal. D.w.z. richt iemand zich op de details of kijkt hij naar de grote lijn? Als we herkennen welke combinatie van meta-programma’s iemand gebruikt, kunnen we daar op afstemmen ten behoeve van het contact. En kunnen we kijken hoe die combinatie een hulpbron of een hindernis kan zijn in de samenwerking en taakuitvoering. Meta-programma’s worden bij teambuilding gebruikt en bij werving en selectie, om iemand met het juiste profiel aan te trekken.

Taalpatronen

Ook taalpatronen staan centraal bij de NLP Master Practitioner Opleiding. Allereerst het leren herkennen van beperkende overtuigingen, het doorvragen naar achterliggende/onderliggende conclusies en het leiden naar nieuwe, versterkende conclusies via vragen en herkaderen. Er zijn 13 verschillende ingangen om te (laten) herkaderen. Vandaar dat het wel woordmagie wordt genoemd.
Daarnaast het leren zodanig instructies en suggesties te geven dat de kans op uitvoeren optimaal wordt en onnodige weerstand omzeild wordt. De zogenaamde Milton patronen. Taalpatronen die Milton Erickson toepaste. Diverse zullen jullie herkennen, omdat die als tip tijdens het werken op
NLP Practitioners niveau zijn gegeven. Zoals het werken met vooronderstellingen: als we doen alsof hier een tijdslijn ligt met jouw leven, waar ligt dan de toekomst voor jou? En de vraag: Hoe speelt dat in de context van....?

De BRON-toestand

Het is ook 'meesterlijk' NLP om zelf in een goede emotionele toestand te blijven - of althans, om er redelijk snel weer in terug te kunnen komen. Daarom trainen we in deze NLP Master Practitioner Opleiding vrij veel met de BRON-toestand. BRON is een afkorting voor 'Balans, Ruimte, Openheid, beNieuwd zijn'. Je leert hoe je je toestand snel weer terug kunt vinden, ook als het tegenzit.

Passie, visie, missie

Je hebt een persoonlijke passie voor bepaalde doelen, activiteiten, thema's. Als je wilt weten wat je passie is, moet je achterom kijken. Waar heb je altijd van genoten? Wat heb je altijd heerlijk gevonden om te doen? En je hebt een visie: waar moet het volgens jou naartoe met de wereld - of met dat stukje wereld waar jij je mee bezig wilt houden? Je missie is hoe jij daar aan wilt bijdragen op basis van jouw passie. In de drie-eenheid passie-missie-visie ligt een belangrijke link tussen NLP en business.

Kunst van het modelleren

NLP is ’The modelling of human excellence’ (John Grinder) en NLP is ’An attitude that leaves a trail of techniques behind it’ (Richard Bandler). Modelleren is het fundament van NLP en het IEP loopt hierin internationaal voorop. Je brengt een vermogen in kaart, d.w.z. je codeert in NLP-termen iets dat iemand uitzonderlijk goed kan. Vervolgens maak je dat vermogen overdraagbaar met een eigen NLP-techniek. Dit NLP-product kun je desgewenst uitwerken tot een workshop, een trainingsmodule, een onderdeel van een leergang, een presentatie voor collega’s, studenten, etc.

Accreditaties

IANLP Accreditatie NLP Master Practitioner IEP
NOBCO logo PE vignet
Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP

"Het vermogen gekregen om mensen in hun kracht te helpen."

"Persoonlijke ontwikkeling en een andere kijk op het doen en laten van mensen. Het vermogen gekregen om mensen in hun kracht te helpen. Dat heeft de NLP Master Practitioner Opleiding mij opgeleverd."


Eddy Lieferink
Zorgcontroller

"Instrumentarium uitbreiden."

"Ik beveel deze NLP training aan aan elke coach die zijn instrumentarium wil uitbreiden."

Ivo Geurts
Psycholoog

"Een nog veel mooiere wereld."

""Een intensieve en inspirerende NLP training. Als iedereen deze training doet wordt de wereld nog veel mooier!"

Caroline Vonck
Huisarts