Menu

Supercharge je communicatie met denkstijlen 

'Waar-we-naartoe-willenʼ-boodschappen komen niet binnen bij iemand die in termen van ‘Wat-er-vooral-niet-moet-gebeuren' denkt, ook al deel je dezelfde waarden. Een van de vele voorbeelden. Leer in deze IEP training via verbale en non-verbale patronen denkstijlen te herkennen en daar gebruik van te maken.

Ieder beroep heeft zijn gereedschap. Voor de meeste hedendaagse professionals is dat hun communicatie. Ben je trainer of coach, consultant, leidinggevende, teambuilder of zorgprofessional? Dan is jouw communicatie het instrument waar je mee kunt motiveren en samenwerking kunt stimuleren. 


Ontdek hoe verschillen in mindset, wanneer je ze als aanvullende kwaliteiten ziet, in de juiste combinatie leiden tot het positief beïnvloeden van elkaar op een dieper niveau. Vergroot je eigen flexibiliteit in het 'brengen' van je boodschap en geniet van de verschillen in het contact daarna.


Deze training is vooral heel praktisch. Naast speelse oefeningen om de denkpatronen in de vingers te krijgen, word je vooral uitgedaagd om het geleerde direct toe te passen. Je eigen werksituatie is vaak het uitgangspunt van een oefening. Zie het programma op onze website.


Anneke Durlinger schreef samen met Guus Hustinx het Nederlandse boek over metaprogramma's 'Voorbij je eigen wijze' en een enthousiast en zeer ervaren trainster.Denk jij soms ook: 'Ik wou dat ik meer mensen meekreeg!' of 'Kon ik mijn leidinggevende hier maar eens van overtuigingen!' Meestal ben je dan gericht op wát je wilt zeggen. Logisch, want daar liggen je  passie en je visie. Maar het effect van wat je zegt wordt ook bepaald door de vorm. Een oude collega zei ooit: 'Als mijn vriend alleen maar blauwe enveloppen open maakt, heeft het geen zin om hem prachtige brieven te schrijven in rode enveloppen'.

Je kunt leren om patronen te herkennen (metaprogramma’s) in hoe mensen denken. Als je jouw communicatie  afstemt op die patronen, krijg je beter contact. Zo kun je  motiveren en overtuigen op een dieper niveau.

De één denkt in grote lijnen, de ander let op de details. De één wil doelen bereiken, de ander wil problemen oplossen. De één zoekt naar essenties en principes, de ander is bezig met praktijktoepassingen. De één gaat uit van eigen maatstaven, de ander vertrouwt op het oordeel van anderen. Kennis van dat soort patronen helpt enorm bij het regisseren van de samenwerking.

"De binnenkant van je hoofd ongegeneerd bekijken"

"’Heerlijk om de binnenkant van je hoofd eens ongegeneerd te mogen ‘bekijken’."

Yolanda Wubben
Trainer/coach

"Inzicht in hoe mensen denken"

"Het helpt mij inzicht te krijgen in hoe mensen denken en doen en daar
verandering in te bewerkstelligen. Dit helpt ook vooral in organisatieverandering."

Evert Hiddink
Trainer/coach/onderzoeker

  • Je eigen profiel
  • programma
  • data, plaats, kosten
  • trainers

Data

Deze training wordt door het IEP niet meer georganiseerd.

Boek: 'Voorbij je eigen wijze'
De training wordt gegeven door de auteurs van dit boek.
ISBN13: 9789024416882

Bestemd voor
Trainers, coaches,  adviseurs, team builders, HRM-professionals, leidinggevenden, zorgprofessionals.
HBO-niveau vereist.

Waar vindt de training plaats?
Hotel Holthurnsche Hof, Berg en Dal

"Goed voor leidinggevenden"

"Inspirerende training die goed toepasbaar is in de praktijk.

Goed voor leidinggevenden."

Vonny Souisa

HR adviseur

"Helemaal klaar om het toe te passen"

"Na deze training voel ik me helemaal klaar om deze technieken toe te passen in mijn werk."

Simone Keulen
Medewerkster Gemeente