Menu

Introductie training NLP


Met deze korte NLP training van het IEP onderscheid je je als professional!

Je communiceert helderder en overtuigender.

Je voelt je sterker als persoon.
Je bereikt je doelen gemakkelijker.
Je helpt mensen om de verbinding te vinden, met hun eigen innerlijke kracht en met elkaar.


Deze Introductie training NLP is niet zomaar een NLP-training. Dit is een IEP-training voor professionals: trainers, coaches, HRM-ers, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.

Korte Introductie training NLP 

Het is jouw taak als professional om resultaten te bereiken met mensen. Dus wil je ze helpen om hun innerlijke kracht optimaal te benutten. Vaak wordt er gedacht dat het dan om het gedrag gaat, maar in feite gaat het om de beleving. Het gedrag is daar een resultaat van.

Positieve invloed 

Daarom is de vraag: Wat voor beleving roep ik bij de ander op? En wat wil ik eigenlijk oproepen? En in wat voor stemming moet ik dan zelf zijn - en hoe moet ik dan zelf denken - om dat voor elkaar te krijgen? Je wilt een positieve invloed hebben op wat mensen voelen, denken en doen. Alleen, sommigen kunnen dat uitstekend, en anderen kunnen het niet. Wat is het verschil? Dat is waar het bij NLP om gaat.

Wisselwerking tussen beleving, overtuiging en gedrag

NLP onderzoekt de wisselwerking tussen beleving, wereldbeeld (overtuigingen) en gedrag. Wil jouw medewerker, jouw cliënt of jouw collega bijvoorbeeld beter begrijpen wat er omgaat in klanten? Wil hij zijn visie krachtiger neerzetten? Wil hij persoonlijke spanningen en remmingen overwinnen? Wil hij overtuigender worden als leider? Wil hij zijn passie omzetten in actie? Op al dit soort vragen heeft NLP mooie antwoorden. 

Keuzes maken

Onze omgeving vraagt ons vaak om te kiezen. 'Maak nu eens een duidelijk keuze!' Laat je je leiden door je emoties, of benader je het rationeel? Vertrouw je op je hoofd of op je hart? Ga je voor de taak of voor de relatie? Maar helaas; hoe daadkrachtiger we kiezen, hoe sterker ook de trekkracht van het tegendeel vaak wordt. Ware kracht berust op integratie. NLP is dan ook: rationeel plus emotioneel, overtuiging plus vaardigheid, structuur plus intuïtie, gevoeligheid plus duidelijkheid, resultaat plus idealen.

Maak kennis met NLP en leer de basisprincipes

NLP is opgebouwd uit drie hoofdelementen: focus op de innerlijke beleving, het modelleren van bijzondere vermogens en een methodiek om goed contact te maken. Maak nu zelf kennis met NLP en leer de basisprincipes toepassen middels deze driedaagse Introductie training NLP!


  • THEMA’S
  • programma
  • Nlp bij het iep
  • data , Plaats, kosten, e.d.
  • TRainers

Wat leer je in deze Introductie training NLP?

Zien wat er zonder woorden wordt gezegd
Je leert letten op subtiele non-verbale reacties, zodat je die kunt gebruiken om je gesprekken beter te maken. Je ziet beter wat je bij de ander oproept en of dat ook is wat je wilt oproepen.

Contact-skills
Je leert een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid te creëren, door je eigen boodschappen (je criteria, houding, gebaren, woordkeuze, etc.) af te stemmen op de onbewuste reacties van de ander.

Heldere, haalbare, helpende doelen
Je leert haalbare doelen stellen die toetsbaar en – in een groter geheel – verantwoord zijn. Daarbij streef je naar win-win situaties.

Van mislukking naar feedback
Je leert werken vanuit de gedachte dat er in communicatie geen mislukking bestaat, enkel feedback.

De goede dingen verankeren
Je leert positieve mentale vermogens en behulpzame emoties te verankeren, zodat je ze opnieuw kunt oproepen en gebruiken.

Innerlijke hulpbronnen oproepen
Je leer hoe je mensen helpt om innerlijke vermogens bij zichzelf te vinden waarmee ze zichzelf verder kunnen helpen.

Contact leggen met verschillende kanten van jezelf
Je leert communiceren met verschillende – vaak tegenstrijdige – kanten van jezelf en anderen. Je ontdekt dingen die normaliter niet voor het bewuste denken toegankelijk zijn.

Deze thema’s worden tijdens de Introductie training NLP behandeld met professionele situaties in gedachten. Natuurlijk draait het om jou als persoon, maar wij gaan er van uit dat je NLP gaat toepassen op je werk. 

Je werkt met een persoonlijk of een professioneel doel dat je steeds centraal stelt tijdens de oefeningen en dat als een verbindend element fungeert. De trainers laten in demonstraties zien hoe NLP in de praktijk werkt en daarna oefen je zelf.

"De ander duidelijk aan het werk zetten, in plaats van jij zelf"

"De Introductie training NLP heeft me het inzicht gegeven dat door bepaalde technieken de ander duidelijk aan het werk wordt gezet, in plaats van jij zelf."

Lonneke Hakvoort 
Reintegratieconsulent

"Een inspirerende NLP training die ratio en emotie weet te verbinden"

"Een inspirerende NLP training die ratio en emotie weet te verbinden. Dynamisch gemaakt door een toptrainer!"

Petra Bonte-Veraart
Teamleider

"Contact maken met mijn innerlijk bewustzijn"

"Contact maken met mijn innerlijk bewustzijn, rust vinden en door mooie oefeningen veel negatieve gevoelens kunnen omzetten in positieve gevoelens. Ik zou de Introductie training NLP aan iedereen aanraden!"

Sanaz Sadegh
Accountmanager

Accreditaties

LVSC Accreditatie NLP intro IEP

"Een verrijkende ervaring die veel energie geeft"

"Compacte NLP training waarbij er naast uitleg van theorie veel ruimte is om zelf te oefenen. Het is een verrijkende ervaring die veel energie geeft."

Odette Herijgers,
Huisarts

"Spijt dat ik dit niet 10 jaar eerder heb gedaan"

"Deze NLP training levert technieken en vaardigheid op, maar ook grote inzichten, waardoor ik spijt heb dat ik dit niet 10 jaar eerder heb gedaan."

Gerrit-Jan Baars
CEO

"Enorm veel geleerd tijdens deze NLP training"

"In twee dagen tijdens de Introductie training NLP enorm veel geleerd

en inspiratie opgedaan!"

Mirjam Hoogesteder
Advocaat