Menu

Introductietraining NLP


Met deze compacte NLP training onderscheid je je als professional!

Je communiceert helderder en overtuigender. Je voelt je sterker en flexibeler als persoon. Je bereikt je doelen gemakkelijker.
Je helpt mensen om de verbinding te vinden, met hun eigen innerlijke kracht en met elkaar. Deze Introductietraining NLP is niet zomaar een NLP-training. Dit is een IEP-training voor professionals: trainers, coaches, HRM-ers, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.

Introductietraining NLP
Fact Sheet

Data
6, 7 en 8 april 2022

Volgende gelegenheid
16,17 en 18 november 2022


Werktijden
10:00 tot 17:30 u.


Trainers

Guus Hustinx en/of Mieke Laarakkers
Bij voldoende inschrijvingen wordt de NLP training door twee trainers, werkend als duo, gegeven.


Kosten € 850,–
Inclusief koffie, thee, lunch  en lesmateriaal. 
Je betaalt geen BTW.


Locatie

Landgoedhotel Holthurnsche Hof, Berg en Dal bij Nijmegen

(Vraag naar de IEP kortingsregeling bij overnachting).

Programma 
- Vooronderstellingen van NLP
- Doelkader versus probleemkader
- Afstemmen op non-verbale reacties
- Zintuiglijke voorkeuren
- Vormvoorwaarden voor doelen
- Doelgerichte communicatie
- Associatie: beleven

- Dissociatie: beschouwen
- Structuur van de ervaring
- Het veranderingsmodel van NLP
- Innerlijke hulpbronnen oproepen
- Psychologische ankers
- Communiceren met gedeelten
- Werken met submodaliteiten
- Meervoudige waarnemingspositiesAccreditatie
LVSC: 4 PE-punten.


Bestemd voor
Mensen die beroepsmatig met mensen werken. 
Minimaal HBO-niveau.
Deze NLP training is gericht op professionals die NLP in hun werk willen gaan gebruiken: trainers, coaches, HRM-ers, experts, adviseurs, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.


LVSC Accreditatie NLP intro IEP

Korte introductietraining NLP

Het is jouw taak als professional om resultaten te bereiken met mensen. Dus wil je ze helpen om hun innerlijke kracht optimaal te benutten. Vaak wordt er gedacht dat het dan om het gedrag gaat, maar in feite gaat het om de beleving. Het gedrag is daar een resultaat van.

Een positieve invloed uitoefenen

Daarom is de vraag: Wat voor beleving roep ik bij de ander op? En wat wil ik eigenlijk oproepen? En in wat voor stemming moet ik dan zelf zijn - en hoe moet ik dan zelf denken - om dat voor elkaar te krijgen? Je wilt een positieve invloed hebben op wat mensen voelen, denken en doen. Alleen, sommigen kunnen dat uitstekend, en anderen kunnen het niet. Wat is het verschil? Dat is waar het bij NLP om gaat.

Wisselwerking tussen beleving, overtuiging en gedrag

NLP onderzoekt de wisselwerking tussen beleving, wereldbeeld (overtuigingen) en gedrag. Wil jouw medewerker, jouw cliënt of jouw collega bijvoorbeeld beter begrijpen wat er omgaat in klanten? Wil hij zijn visie krachtiger neerzetten? Wil hij persoonlijke spanningen en remmingen overwinnen? Wil hij overtuigender worden als leider? Wil hij zijn passie omzetten in actie? Op al dit soort vragen heeft NLP mooie antwoorden. 

Keuzes maken

Onze omgeving vraagt ons vaak om te kiezen. 'Maak nu eens een duidelijk keuze!' Laat je je leiden door je emoties, of benader je het rationeel? Vertrouw je op je hoofd of op je hart? Ga je voor de taak of voor de relatie? Maar helaas; hoe daadkrachtiger we kiezen, hoe sterker ook de trekkracht van het tegendeel vaak wordt. Ware kracht berust op integratie. NLP is dan ook: rationeel plus emotioneel, overtuiging plus vaardigheid, structuur plus intuïtie, gevoeligheid plus duidelijkheid, resultaat plus idealen.

Maak kennis met NLP en leer de basisprincipes

NLP is opgebouwd uit drie hoofdelementen: focus op de innerlijke beleving, het modelleren van bijzondere vermogens en een methodiek om goed contact te maken. Stap in in deze driedaagse training en leer de basisprincipes van NLP!


Wat je in de introductietraining NLP leert

Zien wat er zonder woorden wordt gezegd

Je leert letten op subtiele non-verbale reacties, zodat je die kunt gebruiken om je gesprekken beter te maken. Je ziet beter wat je bij de ander oproept en of dat ook is wat je wilt oproepen.

Contact-skills ontwikkelen

Je leert een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid te creëren, door je eigen boodschappen (je criteria, houding, gebaren, woordkeuze, etc.) af te stemmen op de onbewuste reacties van de ander.

Heldere, helpende, haalbare doelen stellen

Je leert haalbare doelen stellen die toetsbaar en – in een groter geheel – verantwoord zijn. Daarbij streef je naar win-win situaties.

Van mislukking naar feedback

Je leert werken vanuit de gedachte dat er in communicatie geen mislukking bestaat, enkel feedback.

De goede dingen verankeren

Je leert positieve mentale vermogens en behulpzame emoties te verankeren, zodat je ze opnieuw kunt oproepen en inzetten.

Innerlijke hulpbronnen vinden

Je leer hoe je mensen helpt om innerlijke vermogens bij zichzelf te vinden waarmee ze zichzelf verder kunnen helpen.

Contact leggen met verschillende kanten van jezelf

Je leert communiceren met verschillende – vaak tegenstrijdige – kanten van jezelf en anderen. Je ontdekt dingen die normaliter niet voor het bewuste denken toegankelijk zijn.

Professionele doelen

Deze thema’s worden tijdens de Introductie training NLP behandeld met professionele situaties in gedachten. Natuurlijk draait het om jou als persoon, maar wij gaan er van uit dat je NLP gaat toepassen op je werk. Je werkt met een persoonlijk of een professioneel doel dat je steeds centraal stelt tijdens de oefeningen en dat als een verbindend element fungeert. De trainers laten in demonstraties zien hoe NLP in de praktijk werkt en daarna oefen je zelf.

De trainers

Guus Hustinx

Ingenieur, NLP-trainer, managementcoach en -trainer. 

Guus heeft ervaring als projectmanager en in directiefuncties. Maakte in 1994 de overstap naar begeleiding en training. Hij is partner in Intens, een bureau dat zich richt op de effectiviteit van teams en organisaties, zowel in de private als de publieke sector. Hij heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van NLP bij teambuilding en verandertrajecten. Hij ontwikkelde ‘het Speelveld der verandering’, een systemisch model om de dynamiek in organisaties op te sporen en te veranderen.

Samen met Anneke Durlinger schreef hij het boek: ‘Voorbij je eigen wijze, effectief communiceren met metaprogramma’s in professionele relaties’. Samen met Mieke Laarakkers schreef hij ‘Speelveld der verandering, de onzichtbare organisatie-dynamiek als hefboom’.

Mieke Laarakkers

Docent agogiek, trainer/coach, master-NLP

Mieke studeerde agogiek aan de HAN. Na haar topsportcarrière als handbalster werkte ze met groepen gehandicapten waarbij ze tegen de gangbare opvattingen in, vooral op zoek ging naar wat deze mensen wèl kunnen. Ze werkte als trainer bij de contractpoot van de Hogeschool Haarlem en werd in 2001 partner bij Intens. 

Zij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen waar zij haar masters behaalde. Zij volgde opleidingen in Familie-, organisatie- en systeemopstellingen en heeft ervaring in het werken met trauma’s bij onder meer het Hellingerinstituut, Inge Land, Mathias Varga von Kibed en Interakt. 

Zij is co-acteur van ‘Ecologisch veranderen van organisaties, Speelveld der Verandering’.

Mieke is een ervaren bergsporter die deze ervaring in al haar trajecten integreert.

  "De ander duidelijk aan het werk zetten, in plaats van jij zelf"

  "De Introductie training NLP heeft me het inzicht gegeven dat door bepaalde technieken de ander duidelijk aan het werk wordt gezet, in plaats van jij zelf."

  Lonneke Hakvoort 
  Reintegratieconsulent

  "Een inspirerende NLP training die ratio en emotie weet te verbinden"

  "Een inspirerende NLP training die ratio en emotie weet te verbinden. Dynamisch gemaakt door een toptrainer!"

  Petra Bonte-Veraart
  Teamleider

  "Contact maken met mijn innerlijk bewustzijn"

  "Contact maken met mijn innerlijk bewustzijn, rust vinden en door mooie oefeningen veel negatieve gevoelens kunnen omzetten in positieve gevoelens. Ik zou de Introductie training NLP aan iedereen aanraden!"

  Sanaz Sadegh
  Accountmanager

  "Een verrijkende ervaring die veel energie geeft"

  "Compacte NLP training waarbij er naast uitleg van theorie veel ruimte is om zelf te oefenen. Het is een verrijkende ervaring die veel energie geeft."

  Odette Herijgers,
  Huisarts

  "Spijt dat ik dit niet 10 jaar eerder heb gedaan"

  "Deze NLP training levert technieken en vaardigheid op, maar ook grote inzichten, waardoor ik spijt heb dat ik dit niet 10 jaar eerder heb gedaan."

  Gerrit-Jan Baars
  CEO

  "Enorm veel geleerd tijdens deze NLP training"

  "In twee dagen tijdens de Introductie training NLP enorm veel geleerd

  en inspiratie opgedaan!"

  Mirjam Hoogesteder
  Advocaat