Menu

NLP coach

NLP coaching speelt een belangrijke rol binnen het IEP, hét NLP-opleidingsinstituut dat neurolinguïstisch programmeren introduceerde in Nederland. Wil jij NLP coach worden? Wil je jezelf met NLP ontwikkelen op persoonlijk of professioneel vlak? Of ben je op zoek naar een goede NLP coach? Lees dan verder.

NLP coach: verschillende motivaties

In een NLP-opleiding zitten mensen met verschillende doelstellingen en achtergronden. Hierdoor speelt NLP coaching voor verschillende deelnemers aan NLP-opleidingen en -trainingen een heel andere rol. Sommigen willen op de eerste plaats hun communicatie met mensen versterken. Anderen willen zichzelf met behulp van NLP ontwikkelen als persoon en professional. En weer anderen willen gaan werken als NLP coach, hetzij als hoofdactiviteit, hetzij als deelactiviteit binnen een ander beroep. Sommigen willen zelfs een praktijk oprichten met een bord ‘Coach NLP’ op de deur.

 

Voor al deze doelgroepen geldt dat NLP coaching een belangrijk onderdeel is van de NLP trainingen en opleidingen van het IEP. Hetzij als beroepsactiviteit, hetzij voor persoonlijke ontwikkeling, hetzij voor inzicht in mensen en hulpbronnen.

NLP coaching niveaus

Omdat NLP zich bezighoudt met doelen, hindernissen en innerlijke hulpbronnen, en ook omdat NLP in eerste instantie (in de jaren tachtig) voor één-op-één begeleiding werd ontwikkeld, is coaching NLP de meest gebruikte toepassing. Daarnaast heb je nog: management NLP, onderwijs NLP, leiderschaps-NLP, enzovoort.

 

NLP coachen is vooral populair omdat het praktisch is, veelzijdig, diepgaand en goed gestructureerd. Uiteraard heb je verschillende niveaus van NLP coachen:

  • Je hebt een eerste niveau, waarbij innerlijke hulpbronnen worden geactiveerd.
  • Op een tweede niveau worden hindernissen opgelost met gerichte coaching NLP technieken.
  • Op een derde niveau worden niet alleen nieuwe vermogens ontwikkeld maar wordt ook aan overtuiging en identiteit gewerkt.

Idealiter kan iemand die zich ‘NLP coach’ noemt op al deze niveaus werken.

NLP coach worden?

Wil jij NLP coach worden? Dan ben je bij het IEP aan het juiste adres. Je wordt opgeleid door de zeer ervaren Nederlandse grondleggers van NLP die al meer dan 13.000 mensen hebben getraind. Het IEP combineert decennia aan ervaring met de nieuwste ontwikkelingen in NLP en staat hoog aangeschreven. Het NLP-certificaat dat je bij voltooiing van jouw NLP-opleiding ontvangt is officieel erkend door de International Association for Neuro-Linguistic Programming en getuigt van aantoonbare kennis en kunde. 

Ons aanbod NLP opleidingen en NLP trainingen

Onze NLP opleidingen: NLP Practitioner, NLP in organisaties en NLP Master Practitioner.

Incompany trainingen: een IEP training in uw organisatie.

NLP Trainingen: Onze korte NLP trainingen.

NLP Achtergrond: Wat is NLP?, interessante NLP artikelen, NLP boeken e.d.

NLP coach zoeken?

Wij hebben het nu over de rol van NLP coachen binnen onze NLP opleidingen. Maar misschien wil je helemaal geen NLP coach worden, maar ben je op zoek naar een NLP coach voor jezelf? In dat geval verwijzen wij je graag door naar de website www.vindeengoedecoach.com. Daar kun je zoeken naar een NLP coach bij jou in de buurt.