Menu
  • Je bent nu hier:
  • Home »

Je hebt een vriend of een collega die het moeilijk heeft. Maar om nou een officiële coachingssessie met hem te doen... Zo'n relatie wil je eigenlijk niet met die persoon. Dus pak je je Powerdeck en doe je het NLP-spel met hem. Speels en toch heel serieus,  op een veilige manier. Met verrassende resultaten. Het is maar een spel, en toch... Of je hebt het moeilijk met jezelf. Dus je pakt je Deck, want dat houdt de structuur netjes in de gaten terwijl jij vrij bent om aan jezelf te werken. Helemaal op de NLP-manier.

Je bent enthousiast over NLP, en je wilt er méér mee doen, vooral ook voor jezelf. Of je wilt een vriend helpen om te veranderen, maar hoe doe je dat zonder meteen in de rol van hulpverlener terecht te komen? Het Nano Tech Deck is een antwoord op deze vragen.

Dit spel is een onuitputtelijke bron van NLP. Een speelse, veilige ingang naar serieuze verandering. Je kunt het zowel met jezelf als met anderen spelen. Het duurt ongeveer een half uur. Soms zet iemand met het Nano Tech Deck ineens een stap waar hij jarenlang niet toe kwam. Of hij zegt ineens iets over zichzelf dat verbazend raak is... Het spel is in het Engels geschreven en wordt door NLP-ers over de hele wereld gebruikt, van Hong Kong tot Zwitserland en van Californië tot Transvaal.

Het Nano Tech Power Deck is uitverkocht.

Op dit moment weten wij nog niet of er een nieuwe oplage zal komen.

"Verrassend accurate en elegante verandering.
Hoe kunnen die kaarten dit allemaal weten?’"

"""Het NLP Nano Tech Power Deck ... biedt een verbluffend accurate NLP-coachingssessie voor zelfcoaching, één op één coaching en voor groepscoaching of -reflectie. Door de vele NLP-nanotechnieken interactief te combineren (2 miljoen variaties mogelijk) in een gekozen (of getrokken) context met future pace in alle representatiesystemen, voert het voorbij de tunnelvisie van eigen voorkeurs-technieken en biedt het een scala aan probleemoplossende interventies die de coach en coachee verrassend accurate en elegante verandering aanreikt. Meest gehoorde reactie is: ‘Hoe kunnen die kaarten dit allemaal weten?’."

Gerda Aberson
Secretaris NVNLP

play

Hoe werkt het?

Hoe zit het spel in elkaar? Het heeft een duidelijke structuur die ruimtelijk zichtbaar wordt gemaakt met instructiekaarten, die in een bepaald patroon worden neergelegd. Daardoor kunt u zich concentreren op de ervaringen en de gevoelens, terwijl het spel de structuur bewaakt. Die structuur schijnt de neuro-fysiologische opbouw van de hersenen te weerspiegelen: het begint concreet, wordt dan abstract en eindigt weer concreet.

Om te beginnen trekt de speler een start-onderwerp. Hij kan ook eerst zelf een onderwerp kiezen en daarna een startkaart trekken. Het spel bevat negen algemene start-onderwerpen. Ze zijn gebaseerd op het veranderingsmodel van NLP (a. doelen, b. hindernissen en c. hulpbronnen) en de levenslijn (a. verleden, b. heden en c. toekomst). Als het thema gekozen en gespecificeerd is, wordt er eerst een algemene richting bepaald, net als bij een gewone NLP-sessie. In het spel gebeurt dit m.b.v. de principes van het orakel, zoals die ons zijn overgeleverd door de Griekse, Keltische en Germaanse culturen. Het spel bevat een nieuw orakel-systeem dat biologische kerntaken gebruikt als metafoor voor het menselijk bestaan. Dit orakel helpt om een globale richting te bepalen waarin hulpbronnen gevonden kunnen worden.

Wanneer de algemene richting is bepaald, trekt de speler drie Nano technieken. Nano betekent ’heel klein’. Nano technieken zijn compacte, snelle NLP-technieken die in een minuut of vijf te doen zijn. Het Deck bevat 32 verschillende van deze technieken. Hierin schuilt onder meer de kracht. Het spel gebruikt de hele breedte van NLP, ook de technieken die bij een bepaalde NLP-er minder favoriet zijn. Dankzij het menselijke vermogen om samenhang te ontdekken in complexe ervaringen, lijken de Nano technieken vaak verrassend goed op elkaar afgestemd.
 Het spel eindigt met een systematische ’future pace’ (afstemming op de toekomst) die naar alle elementen van de structuur van de subjectieve ervaring vraagt. In de praktijk blijkt dit spel vaak zowel verrassend als effectief te zijn. Er zijn meer dan twee miljoen combinaties mogelijk. Je zou het gedurende 5870 jaar elke dag kunnen spelen zonder dezelfde combinatie twee keer tegen te komen.