Menu
  • Je bent nu hier:
  • Home »

Life Coach Opleiding

Life Coach worden? Een Life Coach opleiding leidt je op tot professioneel life coach (levenscoach) en biedt jou de kennis en vaardigheden om jezelf te ontwikkelen én mensen op verantwoorde wijze te begeleiden vanuit professioneel oogpunt. Bij het IEP, hét opleidingsinstituut dat neuro-linguïstisch programmeren (NLP) in Nederland introduceerde, word je Life Coach van het beste niveau. 

Wat is NLP en waarom is het onmisbaar bij Life Coaching?

NLP zoals dat bij het IEP opleidingsinstituut wordt onderwezen, leent zich uitstekend voor life coaching. NLP staat voor neuro-linguïstisch programmeren: een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering vanuit doelgerichte verandering, waarin de innerlijke beleving en het overdraagbaar maken van bijzondere menselijke vermogens centraal staan. 

 

Voor veel NLP-cursisten is NLP op de eerste plaats een methode om mensen - waaronder henzelf - te helpen meer uit hun leven te halen. Voor hen is de NLP-opleiding een opleiding Life Coach. Bij life coaching gaat het niet op de eerste plaats om het oplossen van problemen, zoals dat bij andere vormen van coaching vaak wel het geval is.

 

Een Life Coach opleiding richt zich meer op het helpen van mensen om hun mogelijkheden te verwezenlijken en vaak ook op het eerst nog op het ontdekken van die mogelijkheden. Deze positieve insteek van life coaching past heel goed bij de uitgangspunten en de methodiek van NLP.

Wat houdt de Life Coach opleiding in?

Als Life Coach help je mensen om zich bewust te worden van hun waarden en om op basis daarvan keuzes in het leven te maken. Uiteindelijk is het doel van een opleiding Life Coach om mensen te helpen succesvoller en gelukkiger te leven.

 

De focus van life coaching op zelfkennis en zelfontwikkeling - in plaats van op hindernissen en problemen - is overigens wel een kwestie van focus. Als mensen willen veranderen, willen ze van A naar B. B is het doel, waar ze naar toe willen en A is de huidige toestand, die ze niet willen. Of je die huidige situatie A dan als ‘probleem’ wilt benoemen is vraag twee, maar dat je B liever hebt dan A, dat is duidelijk.

 

Een doel vooronderstelt altijd een minder gewenste toestand. Net zoals een probleem altijd een doel, een meer gewenste toestand, vooronderstelt. Een Life Coach opleiding kan niet om dat gegeven heen, maar kan een opleiding Life Coach kan wel de aandacht verleggen van het probleem naar het doel.

NLP toepassen bij een opleiding Life Coach

In NLP gebeurt dit in feite ook. Omdat het NLP-gesprek begint met de vraag naar het doel. NLP helpt mensen om een positief doel te verwoorden dat past bij wie ze zijn. In die zin lijkt een opleiding NLP sprekend op een Life Coach opleiding. En wanneer dat voldoende is – meestal gecombineerd met het zoeken naar hulpbronnen – dan kan de NLP-er het daarbij laten. Wanner er echter hardnekkige hindernissen zijn, dan gaat een NLP-opleiding veel verder dan een opleiding Life Coach. NLP biedt, wanneer dat nodig is, een heel scala aan technieken om hindernissen op te lossen. En dat is precies wat een goede Life Coach natuurlijk wil voor zijn of haar cliënten. 

Alle NLP Life Coach opleidingen en trainingen

Het IEP is hét opleidingsinstituut in Nederland voor NLP-opleidingen en -trainingen. Wij haalden NLP naar Nederland en trainden al meer dan 13.000 mensen. Je krijgt les van zeer ervaren trainers die inhoudelijk uitstekend onderlegd zijn. Het IEP combineert decennia ervaring met de nieuwste ontwikkelingen in NLP en life coaching. Onze NLP Life Coach opleidingen zijn voor professionals, niet alleen gericht op zelfontwikkeling, maar ook op het werken met anderen. Bovendien ontvang je een officieel NLP-certificaat dat erkend wordt door de International Association for Neuro-Linguistic Programming. Kies voor de beste start als Life Coach; kies voor het IEP!

 

Bekijk onze NLP Life Coach opleidingen: NLP PractitionerNLP in organisaties en NLP Master Practitioner.

Incompany trainingen: een IEP training in uw organisatie.

NLP Trainingen: Onze korte NLP trainingen.

NLP Achtergrond: Wat is NLP?NLP artikelen, NLP boeken e.d.