Menu
  • Je bent nu hier:
  • Home »

Storytelling voor leiders

[frame style=”modern” image_path=”https://iepdoc.nl/wp-content/uploads/2012/03/Jennet-en-Koos-703×201.png” link_to_page=”” target=”” description=”” size=”banner_regular”]

Storytelling als uitdrukking van authentiek leiderschap

Waar wij als mensen meesterlijk in zijn, is het bedenken en vertellen van verhalen. Van jongs af aan. Over onszelf, anderen, de wereld. In organisaties gaat vaak de meeste aandacht naar argumentatie, analyses en mission statements. Terwijl wij veel sneller geraakt en geboeid worden door verhalen. Het informele (verhalen)circuit in bedrijven is niet voor niets zo levendig. In deze training leert u hoe u zelf authentieke en inspirerende verhalen kunt vertellen, op een manier waar anderen naar luisteren.
[hr] [button url=”https://iepdoc.nl/inschrijven/” target=”_self” size=”small” style=”autumn” ]Inschrijven[/button] [button url=”https://iepdoc.nl/reserveren/” target=”_self” size=”small” style=”grey” ]Reserveren[/button] [hr]

Data, trainers en deelnamekosten

Data
Deze training wordt niet meer open aangeboden. Hij kan desgewenst nog wel in-service (binnen een organisatie) worden gegeven.

Trainers
Koos Wolcken en Jennet Burghard
Meer informatie over de trainers

Bestemd voor
Managers, projectleiders, trainers, adviseurs en anderen die in hun werk met kleinere en/of grotere groepen communiceren.

Deelnamekosten
In overleg

Verhalenvertellers

Het gebruik van verhalen door en voor leiders als communicatiemiddel staat al enige tijd weer in de belangstelling. Peter Senge’s boek ‘Presence’ is een voorbeeld van de kracht hiervan. Ook Stephen Denning met zijn boeken zoals ‘The Springboard’, ‘The Leadership Guide to Storytelling’ en ‘The Secret Language of Leadership’ verhaalt hierover.
Natuurlijk gaat het niet alleen om wat je vertelt (hoe authentiek en inspirerend ook) maar ook hoe. Het sleutelwoord hierbij is verbinding.

Authentiek Leiderschap

Er zijn vele manieren om naar jezelf en je rol als leider te kijken. Het onderstaande citaat van Lee Glickstein verwoordt naast het belang van inhoud vooral het belang van verbinding:

‘Leaders influence others to action through the power of presence.
The mistake many leaders make is to put more attention on the content of their message than on the human connection through which it flows.’

Hoe aanwezig ben jij als je in gesprek bent met een medewerker, met je collega’s of met een groep?
Waar ben je met jouw aandacht als je luistert … en als je spreekt?
Ben je bij je eigen inhoud, reactie, verhaal of bij dat van de ander?
Jouw aanwezigheid, in het hier-en-nu zijn spreekt meer dan de woorden die je gebruikt.
Hoe bewust maak je daar jouw keuzes in? En … heb je wel een keuze?

Verbindend spreken

In deze 2-daagse workshop gaat het over: doen, ervaren en ervaring opdoen. Het fundament, de basis ligt in ‘Relational Presence’. Het vermogen om volledig beschikbaar te kunnen zijn voor een ander en jezelf als je communiceert.

Persoonlijke leiderschapsmetaforen

Wat is voor jouw wezenlijk in de manier waarop je leiderschap invult of leiderschap wordt ingevuld door anderen? Hoe weet je dat? Op basis van welke ervaringen is dat belangrijk voor je geworden? Wat heb je geleerd? Hoe geef je dat vorm? Hoe kun je dit gebruiken om jezelf en anderen te inspireren?

[hr] [button url=”https://iepdoc.nl/inschrijven/” target=”_self” size=”small” style=”autumn” ]Inschrijven[/button] [button url=”https://iepdoc.nl/reserveren/” target=”_self” size=”small” style=”grey” ]Reserveren[/button] [hr] [frame style=”modern” image_path=”https://iepdoc.nl/wp-content/uploads/2012/03/story1.png” link_to_page=”” target=”” description=”” size=”banner_regular”] [top_link]Naar boven[/top_link]