Menu

De manager die niet in het nu wilde leven

Ik coach Bert, een manager die voor een non-profit organisatie werkt. Bert heeft een hele lijst met vragen voor me:


"Hoe kan ik mijn team aansturen om klaar te zijn voor de toekomst?"

"Hoe kan ik de waarden in het team zo snel mogelijk vernieuwen?"

"Hoe kan ik ons snel vooruit helpen?"

"Hoe kan ik snel de beste resultaten voor het bedrijf behalen met de mensen die ik leid?"

"Hoe kan ik in de toekomst geld voor ons verdienen?"


Focus op de toekomst
Zoals verwacht, is zijn MindSonar-score op verleden-heden-toekomst ongelooflijk. Bert scoort 8 voor de toekomst, maar slechts 1 voor zowel heden als verleden!


Ik voel een behoorlijke weerstand om in deze score te associëren, om in deze manier van denken te stappen. Dat is wat ik altijd een paar minuten doe, om feedback te kunnen geven aan mijn klanten. Het is een poging om de metaprogramma's, de denkstijl van de cliënt zelf volledig te ervaren, zodat ik goed contact kan opbouwen. Dab kan ik de ander helpen om in andere, minder ontwikkelde denkstijl te stappen beter werkt voor zijn of haar doelen.


Fysieke reacties
Stel je voor dat je bijna alleen maar in de toekomst leeft! In mijn poging om in die toestand volledig te associëren, reageert mijn lichaam onmiddellijk. Mijn hart gaat sneller kloppen, mijn lichaam buigt voorover alsof het niet goed recht overeind kan staan. Ik verlies meteen al mijn energie.


Eigenlijk wil ik hier helemaal niet zijn
Tijdens onze coachingsessies stel ik Bert veel vragen over het verleden en het nu, in relatie tot het managen van zijn team. Bert kan deze vragen bijna niet beantwoorden. In een van de sessies ontdekt hij dat hij deze baan nooit echt gewild heeft. En dat hij eigenlijk ook niet in dit team wilde zitten.


Om een lang verhaal kort te maken: ik was helemaal niet verrast toen hij zes zes weken ontslag nam...


About the Author Jantine Wijtsma

Jantine is freelance HR-consultant. Zij werkt in Noord- Nederland en is al jaren MindSonar Professional. Organisaties huren haar op interim basis in om tastbare resultaten te boeken op basis van het grote plaatje: Jantine's brede kijk op het vak. Ze houdt zich bezig met werving, training en ontwikkeling, duurzame werkpraktijken, teamontwikkeling, strategische personeelsplanning en coaching van disfunctionerende medewerkers. In dit brede scala aan HR-activiteiten heeft Jantine talloze projecten gedaan, waarvan vele met MindSonar. Haar lievelingsthema is goede gesprekken in bedrijven op gang brengen. Daarvoor ontwikkelde zij zelfs een speciaal trainingsprogramma.

Leave a Comment: