Menu
  • Je bent nu hier:
  • Home »

Congresworkshops 2012

Twintigste Nederlandse uitwisselingscongres

voor NLP en provocatief coachen

Zaterdag 14 april 2012

Eerste ronde workshops van 11.00 uur tot 12.30 uur

[hr]

[button url=”https://iepdoc.nl/inschrijven/” target=”_self” size=”small” style=”autumn” ]Inschrijven[/button] [button url=”https://iepdoc.nl/reserveren/” target=”_self” size=”small” style=”grey” ]Reserveren[/button]

[hr]

 

1. ‘De tetralemmaopstelling, een intuïtieve methode voor het oplossen van zakelijke vraagstukken’ met Guus Hustinx en Mieke Laarakkers

Systeemopstellingen bieden een mooie verruiming van NLP, terwijl ze er tegelijkertijd, o.i. dicht bij blijven. In de opstelling geeft de ‘cliënt’ zijn probleembeeld ruimtelijk weer, net zoals in veel NLP technieken. De aanvulling op NLP is dat de verschillende posities van het probleembeeld ingenomen worden door representanten in plaats van de cliënt zelf: de zogenaamde  ‘representerende waarneming’. De cliënt kijkt naar zijn eigen opstelling vanuit de zijlijn in de vierde waarnemingspositie. Daarbij vormen de representanten in de opstelling, wat zij denken, voelen, ervaren, als het ware de waarnemingsorganen van het systeem. Hoe dat precies werkt weten we niet, we weten wel dat het werkt en dat is voor ons als NLP-ers genoeg.

Een bijzondere vorm van systeemopstellingen vormt de tetralemmaopstelling. De vorm stamt uit de Indische Logica. Hier werd deze vorm gebruikt in de rechtspraak om te onderzoeken welke standpunten ingenomen konden worden in een conflict tussen twee partijen. De verschillende standpunten werden door wijze mannen gerepresenteerd.

In deze tijd waarin onzekerheid de norm is geworden, merken wij dat het gebruikelijke rationele denken tekort schiet. Meer intuïtieve methoden, die het (collectieve) onbewuste aanspreken, lijken zich meer te lenen voor de vraagstukken waar we voor staan. De tetralemmaopstelling is zo’n intuïtieve methode.

In deze workshop zullen we de vorm van de opstelling toelichten en de relatie met NLP verder uitdiepen. We zullen de tetralemma demonstreren met een zakelijk dilemma, conflict of keuzevraagstuk van een van de deelnemers. Daarbij wordt de groep actief ingeschakeld, hetzij als representant of als ondersteunde kring bij het opstellingsproces. We sluiten de workshop af met een individuele vorm van de tetralemma, die iedereen voor zichzelf uitvoeren kan.

Guus Hustinx en Mieke Laarakkers zijn beide NLP-trainers bij het IEP en coach. Zij hebben het bureau Intens trainingen

Niveau: basiskennis NLP

[hr]

2. ‘Krachtig communiceren met patiënten’ met Ria Eijck, Cosima Kliebenstein en Conny Geldens

Zoals we als NLP-ers weten zegt ons taalgebruik iets over de manier waarop wij denken. Onze woordkeuze is van invloed op onszelf én op onze gesprekspartner. Toch zeggen we vaak dingen of nemen we woorden over van anderen, zonder erbij na te denken welke impact die woorden op de ander hebben.

Ieder mens beschikt over zelfhelende vermogens, dat ervaren we bijvoorbeeld als het gaat om het genezen van wondjes. Een snee in je vinger bijvoorbeeld, over het algemeen heelt dat ‘vanzelf’. Als er meer aan de orde is, een ziekte of aandoening, dan treedt heling als vanzelf soms wel en soms niet op. Dat heeft met verschillende factoren te maken, de aard en ernst van de aandoening, de conditie van de persoon in kwestie, de behandelmogelijkheden, etc. Ook de taal is van invloed en de suggesties die gegeven worden. Soms heel direct, “u bent ongeneeslijk ziek” of “je moet er mee leren leven”. En soms verpakt: “je moet vooral positief blijven” of ”respect voor de manier waarop je hiermee omgaat”. Welke overtuigingen worden hier mee doorgegeven?

In deze workshop willen we met jullie verkennen vanuit welke overtuigingen/rollen jij “patiënten” benadert en hoe jouw eigen visie en kijk op ziekte en gezondheid van invloed is op je communicatie. En vooral ook hoe jij door jouw taalgebruik mensen kunt ondersteunen bij het behouden van de regie over hun eigen proces en hun zelfhelende vermogens kunt stimuleren.

Ria Eijck is coach, trainer en adviseur non-profitorganisaties. Cosima Kliebenstein is psycholoog, coach, trainer en adviseur op het gebied van arbeid, organisatie en gezondheid. Conny Geldens is gezondheidscoach en arts.

Niveau: practitioners

[hr]

3. ‘Provocatief survivalen: met een jute zak en slechts één techniek de problemen te lijf.’ met Gijs van Dinther

Provocatief coachen krijgt met name effect als je door kunt zetten met provoceren op het moment dat je een sterke provocatieve reactie bij je cliënt ziet. Dit is het bekende monothematisch werken.

In deze workshop ga je het monothematisch werken naar het volgende niveau tillen. Je gaat namelijk aan de slag met het monotechnisch werken. Dat betekent dat jij als provocatief coach alles uit de kast gaat trekken om het probleem van de cliënt met slechts een enkele techniek zover als mogelijk uit te werken en te dramatiseren. Je gaat als het ware survivallen binnen het provocatief coachen: met één techniek (en evt een jute zak) ga je de rimboe van de problemen van je cliënt in om de kern te vangen. De techniek krijg je aangereikt uit een van de 56 technieken uit het spel Provokido. Het spel is ontwikkeld door team Provokido: Bart van Linder, Niels Tekke, Eric Hendriks en Gijs van Dinther.

Deze workshop daagt je uit als gevorderde provocatief coach om je associatieve en dramatiserende vermogen naar een hoger niveau te tillen.

Gijs van Dinther is provocatief coach en maakt deel uit van het team Provokido.

Niveau: mensen met ervaring in provocatief coachen

[hr]

4. ‘Motiveren met minder moeite’ met Sergio van der Pluijm en Anne van Stralen

Ontmoet u wel eens weerstand? Wordt u wel eens moe van eigenwijze cliënten? Bedenkt u wel eens: ‘je hoeft alleen maar te doen wat ik zeg en je leven zou zó veel mooier worden’? Grote kans dat u gelijk heeft en dat uw adviezen inderdaad precies zijn wat de cliënt nodig heeft. Alleen moet de cliënt dat niet van u horen, maar van zich zelf…  huh?!

Blaise Pascal zei het al in de 17e eeuw: ‘Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen, maar door wat ze zichzelf horen zeggen in reactie op anderen’. Ook uit psychologisch, wetenschappelijk onderzoek van de laatste 30 jaar blijkt dat het niet effectief is om mensen te overtuigen van de noodzaak tot gedragsverandering. Wat wel werkt is het ontlokken van zelfmotiverende uitspraken, ook wel ‘change-talk’ genoemd. Motiverende gespreksvoering is een interactiestijl die het aanwezige veranderpotentieel ten volle benut. Je probeert hierbij niet ‘de roos uit de grond te trekken’, maar je creëert de voorwaarden waaronder ze tot bloei kan komen.

Wereldwijd wordt motiverende gespreksvoering in steeds meer werkvelden toegepast: geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, verslavingshulpverlening, reclassering, jeugdhulpverlening, voorlichting, organisatieadvies & ontwikkelingshulp. Vooral in situaties waar mensen min of meer gedwongen zijn te veranderen, blijkt het zeer effectief te zijn om juist hun autonomie te respecteren en samen te onderzoeken welke veranderingen nodig, wenselijk en uitvoerbaar zijn. Inmiddels is in honderden onderzoeken bij de meest uiteenlopende doelgroepen de effectiviteit van deze interactiestijl aangetoond.

Tijdens de workshop kunt u aan den lijve het effect van deze interactiestijl ervaren en na afloop de basics ervan meenemen naar uw eerstvolgende werkdag.

Sergio van der Pluijm is trainer Motiverende gespreksvoering, provocatief coach en mindfulnesstrainer. Anne van Stralen is gezondheidszorgpsycholoog en communicatietrainer.

Niveau: iedereen

[hr]

5. ‘Archetypen van Carl Jung, Coaching en Zelfcoaching’ met Karin Wiebenga-Neelen

NLP en Carl Jung zijn een logische combinatie voor velen en nog steeds valt hier veel meer over te vertellen en te leren. In deze workshop krijg je daar een beeld van. Je krijgt inzicht in hoe jij naar bepaalde mensen kijkt, hoe je ze ervaart en wat dit betekent voor jouw gedrag. Het is interessant om daarmee de koppeling te maken met de kennis van NLP. Deze impliciete verbinding levert veel stof tot nadenken op.

Waar gaat het om? Het gaat om archetypen. Wat is de invloed van mensen, bepaalde eigenschappen van mensen en dingen die je bewondert of juist verafschuwt, op jouw gedrag? Het zegt veel over je drijfveren en stuurt daarmee voor een belangrijk deel je gedrag. Tijdens de workshop behandelen wij hoe je de zogenaamde archetypen van jezelf en anderen kunt herkennen en wat de invloed hiervan is op je eigen gedrag. Wat doe je juist wel en wat vermijd je? Wanneer handel je vanuit je kracht en wanneer handel je vanuit je valkuilen? Je krijgt inzicht in het herkennen van wie je bewondert en ook van dat wat je irriteert of waar je een hekel aan hebt.

Deze workshop is gebaseerd op de kennis van het werk van Carl Jung en wordt door ons gecombineerd met de kennis van NLP.

Karin Wiebenga-Neelen is internationaal NLP Trainer.

Niveau: voor iedereen:

[hr]

6. ‘Everybody goes a different way, to see the same thing’ met Jantine Wijtsma

“Everybody goes a different way, to see the same thing”, zei een Londense taxichauffeur. Wat is jouw weg, om meer en meer te kunnen genieten van dat wat we volgens schrijver Daniel Pink allemaal willen: meer autonomie, meer meesterschap en zingeving?

Hoe kan inzicht in jouw metaprogramma’s (denkstijlen) bijdragen aan het onderzoeken van jouw motivatie? Hoe vergroot je deze motivatie, hoe vlieg je niet langer uit de bocht en blijf je op de juiste weg?

Deze workshop richt je koplampen zodat je verder vooruit kunt kijken en beter kunt schakelen tussen metaprogramma’s die jouw drijfveren beïnvloeden. Bij elk metaprogramma horen woorden en vragen, die je in een hogere versnelling brengen, op weg naar je doel.

Na 1,5 uur interactief in de groep bezig te zijn geweest heb je voldoende nieuwe bagage in je achterbak en kun je tegen jezelf zeggen: ik REM niet langer, ik pak mijn stuur en DRIVE. Je ligt steviger op de weg en dat voelt goed!

Jantine Wijtsma heeft een eigen coaching- en adviesbureau.

Niveau: iedereen

[hr]

7. ‘De poppen aan het dansen? Speel het uit op de NLSPEL-vloer’ met Henriette Mol en Yolande Henskens

Heb je de poppen aan het dansen? Of dansen ze juist niet naar je pijpen? Speel het uit!

In deze praktische workshop kun je leren hoe je met kinderen en vooral juist met volwassenen op een krachtige manier veranderprocessen kunt ondersteunen met klein spelmateriaal. Bij het uitspelen van een issue met klein spelmateriaal (poppetjes, dieren, hekken, bruggen, bomen, stenen, schelpen etc.) bundel je de krachten van een NLP-gesprek, metaforen en symbollic modelling en wordt 1 + 1 + 1 minstens 5.

Loop je ergens op vast? Kom je soms niet verder? Heb je een veranderwens? Door op de NLSPEL-vloer neer te zetten wat er speelt, krijgt iemand daar beter zicht op. Hoe mentaal je ook bent ingesteld, door figuren te pakken om te symboliseren wat er speelt, kom je in contact met je onbewuste. Het zoekbereik naar oplossingen wordt vergroot door enerzijds gedissocieerd naar je opstelling te kijken. Tegelijkertijd prikkelt het materiaal je zintuigen èn je fantasie. En doordat je bij het ‘uitspelen op de NLSPEL-vloer’ uitgenodigd wordt zelf actief een verhaal te maken, stimuleert deze werkwijze je nòg sterker dan het aanhoren van een metafoor (op maat). Ervaringsgerichter werken kan bìjna niet.

Het lijkt kinderspel, maar ondertussen….!

Ervaar tijdens deze workshop zelf hoe dit werkt en profiteer na de workshop van het houvast dat je krijgt om deze werkwijze in te zetten bij je eigen coaching.

De doorgewinterde NLSPEL-professionals Henriette Mol en Yolande Henskens hebben hun krachten gebundeld voor deze sprankelende, praktische en speelse workshop.

Yolande is 25 jaren leerkracht geweest en kon haar creativiteit en drang om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling nòg beter kwijt in haar werk als rugzakbegeleider. Zij timmert aan de weg bij het ondersteunen van kinderen met hun ouders en andere vanuit haar eigen praktijk.

Ook Henriette, orthopedagoog, trainer en NLSPEL-ontwikkelaar, ondersteunt en prikkelt graag zowel kinderen als volwassen in hun ontwikkeling. Wat zich ook voordoet tijdens coaching/therapie en trainingen, zij gaat na hoe zij daar op in kan spelen.

Niveau: NLP-practitioners

[hr]

8. ‘Kennismaken met provocatief coachen’ met Jeffrey Wijnberg

Humor, verzet, verrassing en contact. Provocatief coachen is een combinatie van contact, humor, provocatie en vrije associatie. Wie eenmaal een voorbeeld heeft gezien, herkent de stijl gemakkelijk en begrijpt meestal intuïtief dat deze benadering een prima stimulans kan zijn in alle situaties waarin wordt gecoacht, geadviseerd, gementord, of wat dies meer zij. Vooral als de serieuze, goedbedoelende, hulpverlenende stijl vastloopt, kan de provocatieve stijl een uitkomst en een bevrijding zijn. Maar als je bijgekomen bent van het lachen, ontdek je dat het bepaald niet gemakkelijk is om het zelf te doen. In de workshop de ‘provocatieve stijl’ worden demonstraties gegeven en een oefening gedaan die u misschien wel helpen het eens heel voorzichtig te doen.

Jeffrey Wijnberg is psycholoog, provocatief therapeut en auteur van vele boeken.

Niveau: iedereen

[hr] [button url=”https://iepdoc.nl/inschrijven/” target=”_self” size=”small” style=”autumn” ]Inschrijven[/button] [button url=”https://iepdoc.nl/reserveren/” target=”_self” size=”small” style=”grey” ]Reserveren[/button] [hr]

Tweede ronde workshops van 13.45 uur tot 15.15 uur

[hr]

1. ‘Energiebeheer in groepen’ met Anneke Durlinger

Hoe beheer je de energie in een groep, zodat er een optimale leer- en werksfeer ontstaat en blijft?

Hoe gebruik je hierbij de archetypische energieën van kracht, zachtheid en humor?

Welke rol speelt het hebben van een heldere intentie bij het stellen van vragen of aansturen van een proces?

Wat doe je als energie (van jezelf, dan wel de groep) inzakt, stokt, een kant opgaat die niet heilzaam lijkt te zijn?

Welke rol speelt verfijnd woordgebruik hierbij?

Hoe speelt de sponsorhouding hier een rol in?

Deze en mogelijk andere vragen komen op een ervaringsgerichte manier aan de orde in de workshop met als doel energie op de meeste constructieve manier in een groep te gebruiken.

Anneke Durlinger is NLP-trainer bij het IEP en via haar eigen bureau Tjoys. Ze is ook procesbegeleider en coach.

Niveau: voor iedereen

[hr]

2. ‘Nothing is good or bad’ met Anne ten Brinke en Naima Trouk

Na vele jaren vechten tegen onze slechte eigenschappen, hebben wij het opgegeven. We zijn zoals we zijn, en mogelijk worden we nog een graadje erger.

In deze workshop ga je ervaren dat niets is wat het lijkt: je slechte eigenschappen zijn een uitgelezen kans voor anderen om te leren, een bron van vermaak en ze kunnen je ergens brengen.

We gaan elkaar helpen om uit de kronkels van je gedachten te komen.

Na afloop denk je met een smile op je gezicht aan je slechte eigenschap. En het grappige is dat dat leidt tot verandering.

Naima Trouk is werkzaam als casemanager bij GGZE. Naima is leuk! Ze danst en ze zingt, verleidt je tot nieuwe inzichten en daagt uit tot actie…

Anne ten Brinke is werkzaam als loopbaanadviseur bij UWV. Lekker gek wijf met veel humor. Ze kan afstemmen op dik en dun, blauw, geel en groen. Pas op als je gehecht bent aan je gedachten, je zou ze zomaar kwijt kunnen raken.

Beiden volgden de Opleiding provocatief coachen bij het IEP.

Niveau: voor iedereen

[hr]

3. ‘”Pijn” en management’ met Leon Lokkart

Of hoe “pijn” (druk, frustratie, teleurstelling, overwerktheid) effectief ingezet kan worden om via cultuurverandering en metaprofielanalyse het uiteindelijke gedrag te veranderen.

Softies zijn we! Wat we niet pikken van onze kinderen slikken we wel van onze medewerkers en collega’s. In deze workshop neem ik je mee aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je het gedrag van je omgeving gunstig kunt beïnvloeden. Afgelopen met coachen, soebatten, pappen en nat houden. Gewoon weer lekker aan het werk. In deze workshop kijken we door de ogen van de manager naar zijn of haar omgeving en zijn of haar invloed daarop. Uiteindelijk zullen we introspectief ook onszelf zien en onze mogelijkheden en beperkingen leren kennen en wellicht omhelzen.

Durf je? Dan zie ik je op 14 april!

Leon Lokkart is MPA Mindsonar professional. Als manager, interimmanager, trainer en coach heeft hij ervaring opgedaan binnen diverse branches: farmacie, zakelijke dienstverlening, banken, automotive, ICT, verzekeraars, technische productiebedrijven, service-organisaties, handelsbedrijven en zorg.

Niveau: voor mensen die enigszins bekend zijn met MPA en te maken hebben met managementvraagstukken als manager, teamleider, mentor, etc

[hr]

4. ‘Flow in creatief denken’ met Ton Kemp

Creatief denken is het vinden van ‘de omweg’ van probleem naar oplossing. Nieuwe ideeën liggen niet op de bekende weg. Het proces van creatief denken wordt vergeleken met een ruit: het beginpunt is de probleemdefinitie. Vervolgens waaier je uit (de omweg) om vervolgens keuzes te maken en steeds concreter te worden tot je bij het eindpunt bent. De fasen in het proces worden achtereenvolgens clarifying (vraaganalyse), ideating (ideeën genereren), experimenting (keuzes maken, ideeën uitproberen en doorontwikkelen) en implementing (de oplossing met voldoende draagvak implementeren) genoemd. Bij die fases horen ook bepaalde manieren van denken of denktypes die daar goed in zijn, achtereenvolgens de clarifier, de ideator, de experimentor en de implementor.

Ik neem vrij frivool aan, dat een beetje NLP-er door zijn vraagtechnieken goed zal zijn in de fase van clarifying: Wat is de vraag achter de vraag en kunnen creatief denktechnieken voor oplossingen zorgen. Verder denk ik dat de laatste fase ook wel snor zit, als het gaat om doelverheldering, ecologie en SMART implementeren. Veel mensen hebben denk ik moeite met de fase van ideating: vrij brainstormen, volop de omweg ingaan en plezier hebben. En daar kan ik ze dan weer wat leren, omdat ik daar erg goed in ben.

Ton Kemp is trainer, coach en theaterdocent en werkt vanuit de Gloed.

Niveau: NLP-practitioners

[hr]

5. ‘Turbopower: problemen oplossen op eigen-aardige wijze’ met Rombout Schipper

Turbo: terug van weggeweest. Turbo is een techniek waarbij een motor met extra luchtdruk opeens veel meer vermogen krijgt. Dat kan met een menselijk brein ook. Daar gebruiken we dan geen luchtdruk voor, maar een andere manier van denken. In deze workshop gaan we problemen oplossen door een andere benadering te kiezen dan je gewend bent.

Een van de redenen dat problemen soms lastig op te lossen zijn, is dat je niet goed kan zien waar je eigen invloed ligt om het probleem op te lossen. Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag.

We gaan op zoek naar je eigen kracht en oplossingsmogelijkheden. Hoe doen we dat? Eerst brengen we het probleem goed in kaart. Dat is nodig om vervolgens op verrassende wijze naar oplossingen te zoeken. Oplossingen die je niet zelf bedacht zou hebben, maar toch vanuit jezelf naar boven komen. En die ook nog eens direct toepasbaar zijn. Is dat niet geweldig? Resultaat is dat je je eigen ‘turbopowerknop’ ontwikkelt om problemen in het vervolg op te lossen.

Achterliggende gedachte achter deze techniek is dat het brein soms even een impuls nodig heeft om van de gebaande paden te komen. Als je elke dag hetzelfde weggetje loopt, zie je ook niet meer zo goed welke mooie zijpaden er zijn. Zijpaden die misschien wel naar een heel mooie bestemming gaan!

Is het NLP? Is het Provocatief? Het is een verbinding van het goede van beide. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor de workshop. Je hoeft overigens geen probleem te hebben om deel te nemen aan de workshop, we kiezen er een paar uit om als groep aan te werken.

Rombout Schipper is gepassioneerd en verbindend trainer/coach op Masterpractitionersniveau.

Niveau: iedereen

[hr]

6. ‘Verhalen(d) werken’ met Reinalda Kerseboom en Manon Tuyn

Een beeld van een verlaten akker, een kikker op een blad, een groep mensen op kantoor. Welk verhaal zit hierin verstopt? Wij weten het niet en zijn benieuwd. Jullie maken het verhaal. In deze workshop nemen Reinalda Kerseboom en Manon Tuyn jullie mee op avontuur middels jouw eigen verbeelding en NLP om te komen tot een eigen verhaal.

Ieder van ons bezit de mogelijkheid om verhalen te vertellen en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Verhalen verbinden en kunnen verbandjes zijn tegen hartezeer. Ze leiden je (brein) naar nieuwe wegen en helpen creatieve oplossingen te vinden voor vastgeroeste problemen en gedachten.

Deze werkvorm is geschikt voor een brede doelgroep: coaches en therapeuten kunnen het gebruiken in het werk met hun klanten. Trainers kunnen het middel inzetten in trainingen. Bovendien is de werkvorm bruikbaar bij kinderen en jongeren, omdat het goed aansluit bij hun denk- en belevingswereld.

Doe mee en ontdek hoe je verhalen en verbeelding, kunt gebruiken als coach, trainer of als therapeut.

Het boek “de Magie van Metaforen” van Reinalda Kerseboom is recent verschenen. Zij is een kei in het schrijven van hulpbronverhalen en in het overdragen van kennis en vaardigheden zodat een ieder van ons een hulpbronverhaal kan schrijven.

Manon Tuyn is vaktherapeut en weet hoe bruikbaar en helend verhalen in therapie of trainings- en coachingstrajecten werken. Zij zorgt voor de creatieve invalshoek en daagt jou in de workshop op een laagdrempelige manier uit om je beeldend vermogen in te zetten.

Niveau: iedereen

[hr]

7. ‘Zelfmodelleren wat het oplevert, een voorbeeld…’ met Henk Kloor en Edith Albers

Zal ik wel of niet gaan samenwonen, van baan veranderen? Antwoord op deze vragen proberen we vaak rationeel te vinden, terwijl dit soort beslissingen vooral emotioneel worden genomen en later verklaard. Wie kiest een partner omdat die weinig ruimte inneemt of weinig eet?

Zelfmodelleren met behulp van ‘clean space’ geeft de cliënt fysieke ruimte om alle relevante facetten te plaatsen in de ruimte en met elkaar in verband te brengen. Door letterlijk in het landschap van facetten rond te lopen ontstaan inzichten met minimale suggesties van de facilitator van dit proces.

Ga ik nu wel of niet in die andere stad samenwonen? Ik ben vaker bij mijn partner. Ik heb meer woon-werkverkeer. Mijn verenigingen zijn in deze stad. Blijf ik pendelen? Wat zullen mijn vrienden zeggen? De vorige keer heeft het twee jaar geduurd. Is er ruimte voor mijn eigen meubels. Wat zullen mijn spullen opleveren? Hoe gaan we die nieuwe uitgaven doen en verdelen? Wat doe ik als het niet bevalt? Dit is met rijtjes niet op te lossen. Maar wat als we ze in jouw onderlinge relatie ruimtelijk een plek geven. Patronen kunnen ontstaan en de ruimte rondom de kernvraag vult zich langzaam maar zeker psyochodynamisch.

Wat doet clean space? Een cliënt vatte het samen als: “Het is het bewust worden van deeltjes waaruit mijn vraag eigenlijk bestaat. En als het dan een plek heeft, dan wordt het ‘echt’”.

Met gerichte vragen wordt een landschap gemaakt van de verschillende facetten van de vraag. Je beweegt je fysiek letterlijk langs de verschillende invalshoeken en ervaart de relatieve waarde. Uiteindelijk ben je meer te weten gekomen over het geheel op een niet cognitieve manier maar via een ervaren…

Henk Kloor is organisatie ontwikkelaar, interim- en transformatiemanager, trainer en managementcoach. Edith Albers werkt ruim 12 jaar actief in de ondersteuning op gemeentelijk en provinciaal bestuursniveau.

Niveau: voor iedereen

[hr]

8. ‘Met MPA onder de motorkap van “Solution Focused Coaching” kijken’ met Philippe Bailleur

Solution Focused Coaching (SFC) biedt coaches een schitterend arsenaal tools om te interveniëren. Het leuke aan die tools is dat ze zowel op een luchtige als op een diepgaande, intense manier gebruikt kunnen worden. Het is echter vooral de ervaring en diepgang van de coach die daarin bepalend is. Het gaat dus over veel meer dan techniekjes.

Als start van de workshop zoomen we even in op de principes onderliggend aan SFC en belichten we de meest belangrijke technieken.

Die verschillende technieken zijn heel goed doordacht – er is jaren aan gewerkt – en door er met een MPA-bril naar te kijken, krijg je nog meer inzicht in hun kracht. Net daardoor kan je ze als coach nog veel effectiever gaan inzetten. Tijdens deze workshop gaan we dus samen de Solution Focused Toolbox met een MPA-bril bekijken. Het lijkt wel “onder de motorkap kijken”.

Vervolgens gaan we spelen met wat ontwikkelvragen en daarbij gaan we metaprogramma’s en SFC inzetten. Dit doen we op basis van cases die ingebracht worden door de deelnemers.

Door deze workshop heen zullen ook een aantal klassieke NLP-modellen aan bod komen (TOTE, logische niveau’s, metaprogramma’s…) waardoor het een lekkere opfrisbeurt wordt en waardoor de kracht van het werken met metaprogramma’s nog duidelijker wordt.

Verdieping x Verbreding!

Philippe Bailleur is systemisch coach en MPA Mindsonar professional.

Niveau: ervaring met metaprogramma’s

[hr]

Derde ronde workshops van 15.45 uur tot 17.15 uur

[hr]

1. ‘PreT: Voorproefje Horken en Heksen’ met Jeroen Stek

In Nederland timmeren twee provocatieve therapeuten aan de weg als het gaat om de provocatieve relatie therapie. Beiden inspireren elkaar. Horken en Heksen, het provocatieve relatietherapie boek van Jeffrey Wijnberg is eind 2010 op de markt gekomen. De grondslag is de macht tussen de seksen, en in grote lijnen doet een man er goed aan zijn vrouw te volgen zodat de machtstrijd zal stoppen. Vanuit het systeemtherapeutisch kader komt daar nog een perspectief bij, namelijk die van het relatie groei model.

Maar waarom komen stellen bij een provocatief therapeut? Natuurlijk om weer in verbinding te komen met de andere partner. Mensen streven immers naar het aangaan van een bevredigende intieme emotionele verbinding. Vaak is deze voor mannen en vrouwen heel verschillend. In dat streven kunnen ze soms niet met elkaar, maar ook vaak niet zonder elkaar. Herkent u dit en wilt u meer weten over het uitdagend werken met stellen vanuit een provocatief en systemisch perspectief, kom dan naar de workshop op het IEP congres 2012.

Jeroen Stek is trainer, provocatief- & systeem therapeut en theatersportdocent, bij Maarsingh en van Steijn.

Niveau: iedereen

[hr]

2. ‘Fantastische Mislukkingen’ met Koos Wolcken en Jennet Burghard

Op YouTube leveren filmpjes waar dingen misgaan de meeste ‘likes’ op.

Uit de media wereld weten we dat goed nieuws geen nieuws is, spanning trekt lezers/kijkers.

Hoezeer we andermans verhalen over hoe het (bijna) mis ging ook waarderen, hoe vaak delen we zelf zulke ervaringen? Op Twitter/Linked-In/Facebook lezen we vooral hoe goed en succesvol wij coaches/trainers/managers zaken aanpakken. Maar hoe zit het met de mislukkingen? Welke blunders heb je gemaakt? Als coach, manager, … ? Wanneer heb je uitzonderlijk goed gefaald in je werk? Wat was je slechtst uitgevoerde opdracht ooit?

In deze workshop is het de bedoeling dat iedereen transparant en open over eigen mislukkingen vertelt en onderzoekt hoe deze blunder je heeft beïnvloedt. Hoe heb je het tot nu toe voor jezelf  gekaderd en wil je dat zo blijven doen? Wat kun je er van leren, of wat heb je er van geleerd?

Het gaat over die ervaringen die je niet op internet plaatst als je naam erbij komt te staan. Naast leedvermaak, medeleven en humor gaat het ons om de mogelijkheid die dit biedt om kennis te delen. Om trots te worden op grote leermomenten uit ons verleden en die te gebruiken als krachtbron voor de toekomst.

Jennet Burghard is bestuursdeskundige, Speaking Circles facilitator, NLP-trainer bij het IEP en coach. Koos Wolcken is NLP-trainer bij het IEP, Speaking Circles facilitator, adviseur en coach. Samen hebben zij het trainingsbureau De Cirkel.

Niveau: iedereen

[hr]

3. ‘Centralised Communication, een Aikido-visie op communicatie’ met Piet Lagerwaard

Hoe voert u een goed gesprek, hoe bereikt u daarin uw doel? Alles hangt af van goede communicatie. Soms moet u daarin moeilijke hobbels nemen om voor uw belangen op te komen. Hoe komt u met een gesprekspartner tot een resultaat dat beiden tevredenstelt? Hiervoor heeft Piet Lagerwaard het concept ‘Centralised Communication’ uitgewerkt:hetvermogen om doelgericht en ontspannen te communiceren vanuit uw eigen uitgangspunten maar met inzicht in de belangen van andere partijen. Het is de kern van de Japanse krijgskunst Aikido, die niet gericht is op winnen, maar op ‘win-win’. Met dit concept gaan we in zijn workshop aan de slag. Via simpele en veilige fysieke oefeningen uit het Aikido en het NLP ontdekken we antwoorden op twee centrale vragen:

1. Het intrapersoonlijke aspect: Hoe reageer ik op externe druk, en welke opties en keuzes heb ik daarin? In dit deel behandelen enkele toepasselijke symbolen uit het Aikido. Symbolen die staan voor focus, flexibiliteit en stabiliteit. Hierdoor krijgen we inzicht in onze reactiepatronen, blokkades en mogelijkheden.

2. Het interpersoonlijke aspect: Hoe kan ik invloed uitoefenen op de ander? Dit deel bestaat uit  oefeningen waarin we leren om ontspannen en in kracht te communiceren, doelen scherp te krijgen, belangen in het oog te houden, invloed uit te oefenen en een ‘partnerschap’ met anderen aan te gaan.

Piet Lagerwaard (6e dan Aikido en NLP-Master) studeerde Algemene Sociale Wetenschappen, is NLP-Master en beoefent al meer dan 30 jaar Aikido. Hij geeft Aikidoles aan diverse organisaties, waaronder een acteursopleiding. Zijn bureau Centerforce verzorgt trainingen in Aikido en trainingen in persoonlijke effectiviteit op basis van het Aikido. Centerforce kan veelzijdig worden ingezet, bijvoorbeeld voor stressmanagement, organisatie-ontwikkeling en teamvorming.

Niveau: iedereen

[hr]

4. ‘Succesvol netwerken met MPA’ met Johan de Haas

Vind jij het ook zo lastig om tijdens die netwerk borrels echte contacten te leggen? Of praat je wel met heel veel mensen, maar is er nooit een goede follow-up? Hoe krijgen mensen het voor elkaar om contact te leggen en daar ook nog eens zinvolle afspraken aan over te houden? Hoe mooi zou het zijn als je kunt leren hoe je dat zelf ook kunt doen? Welke metaprogramma’s zetten succesvolle netwerkers in? En wat kun jij daarvan gebruiken in jouw praktijk?

In de workshop presenteren we de resultaten van het onderzoek dat we gedaan hebben onder succesvolle netwerkers. Uiteraard doen we dat niet door simpel een PowerPoint presentatie te geven. Nee, we gaan actief ontdekkend aan de slag. Je gaat samen aan de slag om te kijken welk succesprofiel je zou verwachten. Dan vergelijken we dat met de resultaten van het onderzoek en tot slot maak je een actieplan voor je eigen praktijk.

Je hebt enige basiskennis van metaprogramma’s en gedurende de workshop breidt je die kennis nog verder uit. Dat doe je door te discussiëren over de metaprogramma’s met de deelnemers in de workshop. Je gebruikt daarbij korte beschrijvingen van de metaprogramma’s.

Kortom: een hele actieve workshop om makkelijker en effectiever te netwerken

Johan de Haas is Master NLP en MPA Mindsonar professional. Hij is trainer/coach en helpt hoog opgeleide professionals om effectief en succesvol te zijn in hun werk.

Niveau: bekend met metaprogramma’s

[hr]

5.  ‘Provocatief coachen met “De onbekende Derde”’ met Marieke Sillevis Smitt

Als iemand een probleem heeft (of een issue, een thema, een tot nog toe niet bereikt doel) dan speelt dat probleem altijd in een context. Niet alleen in een sociaalpsychologische context, maar ook in een maatschappelijk geheel heeft dit probleem een plaats. In die context bevindt zich de onbekende derde. Meestal wordt deze onbekende derde gemakkelijk over het hoofd gezien, door zowel cliënt als coach. Des te leuker om haar of hem in verband met de kern van het probleem provocatief naar voren te halen! Frank Farrelly is daar een meester in. In deze workshop leer je o.a. aan de hand van de “eerste zinsdiagnostiek” de onbekende derde identificeren en leer je hem of haar door oefeningen a. stem  b. tijd en c. ruimte te geven. Het blijkt dat hoe provocatiever de onbekende derde aan kleur wint, des te geconcentreerder de cliënt wordt op zijn of haar probleem. De onbekende derde is er om jou te helpen, dat is een oud joods-christelijk gegeven. In deze sprankelende, fysieke en diepzinnige workshop verbindt Marieke Sillevis Smitt haar theologische achtergrond met de kunst van het provocatief coachen.

Marieke Sillevis Smitt is theologe en provocatief coach.

Niveau: provocatieve coaches

[hr]

6. ‘MPA Energy-Game’ met Elles Bouwer

Deze business-game staat in het teken van het inzicht krijgen en vergroten van metaprogramma’s en het effect hiervan op het gedrag, middels het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten.

Deze interactieve, creatieve en inspirerende manier zet aan tot verdere bewustwording en ontwikkeling.

De MPA Energy-Game is een bordspel (te vergelijken met levend ganzenbord) en wordt met een aantal teams tegelijk gespeeld. Elk team bestaat uit 3- 6 personen.

Per bord kunnen 4-6 teams strijden.

Afhankelijk van het aantal teams wordt er op 1 of meer borden gespeeld.

Elles Bouwer is arts en MPA-Mindsonar professional.

Niveau: kennis van metaprogramma’s of MPA Mindsonar is gewenst.

[hr]

7. ‘Het lichaam vertelt alles’ met Riny Verstappen

Al eens last gehad van een gebroken hart, je gal gespuugd of je adem ingehouden?

Het zijn allemaal uitingen van onze emoties die via onze taal én lichaamstaal naar buiten komen. Emoties zetten allerlei neurologische en hormonale processen in ons lijf in beweging. En dan beschikken we ook nog over onze ratio. Deze trekt conclusies, neemt beslissingen en slaat vervolgens alle informatie op in herinneringen. Deze herinneringen sturen voor het merendeel ons huidige gedrag weer aan.

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een methode die o.a. gebruikt maakt van bovenstaand samenspel tussen emotie, de neurologische en hormonale processen en onze ratio. Om dit goed te kunnen toepassen, wordt de kennis over de relatie tussen lichaam, voelen en denken vanuit de acupunctuur gebruikt.

NEI is een manier om onbewuste processen bewust te maken, waarbij de relatie tussen emotie en gedrag duidelijk wordt gemaakt.

Wat betekent Neuro Emotionele Integratie nu eigenlijk?

Neuro staat voor het neurologisch systeem van ons lichaam. Het bevat het opvangen van externe en interne impulsen, het verwerken van deze impulsen en het reageren op deze impulsen via het centrale zenuwstelsel.

Emotie staat voor de emotionele reacties die ontstaan ten gevolge van een impuls. Emotie komt van het Latijnse emovere, hetgeen betekent: ‘doen bewegen’ of ‘ergens uitdrijven’.

Een emotie zet ons in beweging, doet iets in ons bewegen. Emoties gaan gepaard met sterke lichamelijke sensaties (huilen, transpireren, trillen, schreeuwen, spierspanning, etc.), die worden aangestuurd door het centrale zenuw- en hormonenstelsel. Energetisch gezien zijn emoties energiegolven die, als ze niet worden onderdrukt of geblokkeerd, vrij door het lichaam kunnen stromen.

Integratie staat voor samenvoegen, in dit geval het verwerken van oude geblokkeerde emoties waarbij de geblokkeerde energiestroom weer op gang komt. Door terug te gaan naar de situatie waar het is misgegaan, waar de emotie werd geblokkeerd, kun je de situatie herbeleven. Tijdens deze herbeleving wordt de geblokkeerde emotionele energie vrijgemaakt, de emotie wordt herbeleefd en deze keer begrepen

NEI richt zich dus op de oorzaak en motivatie van gedrag en op het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Hierdoor herstelt de balans tussen verstand en gevoel, tussen bewust en onbewust gedrag, waardoor iemands potentieel volledig tot zijn beschikking komt.

Gaat je hart sneller kloppen? Heb je hier al een beeld bij? Klinkt dit als muziek in je oren?

Dan is NEI de moeite waard voor jou!

Riny Verstappen is NEI trainer en coach, NLP masterpractitioner.

Niveau: iedereen

[hr]

8. ‘Theatervoorstelling: Afscheid nemen, Loslaten en Verder gaan’ met Tamara Huilmand en Hans Polak

De theatervoorstelling biedt een ontroerende blik op het afscheid nemen van gezondheid, een geliefde of familielid. Het stuk moedigt de toeschouwer zachtjes aan om ook zelf in beweging te komen en verder te gaan. Je zou kunnen zeggen: “De voorstelling biedt een handvat om na een afscheid ook weer de zonnige kant van het leven te kunnen zien”.

In de voorstelling komen de thema’s afscheid nemen en loslaten op een breekbare en ontroerende wijze aan de orde. Gaandeweg wordt het steeds duidelijker dat er, om verder te kunnen gaan, een drempel genomen moet worden. De acteurs beelden (af en toe komisch) uit, wat er nodig is om die drempel te nemen.

De acteurs Hans en Tamara brengen diverse verbindende liedjes, sketches, dansexpressies en gedichtjes die duidelijk maken dat er na een verlies een toekomst is.

Wat is afscheid nemen precies?

Ben je pas verdrietig als je een emmer vol kan huilen?

Zijn mijn herinneringen een last of een droom?

Wat houdt mij tegen om verder te gaan?

De theatervoorstelling geeft een overzichtelijk beeld van de emoties, beperkende overtuigingen en mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Het publiek wordt op een veilige manier uitgenodigd om een eigen inbreng te leveren aan de voorstelling.

De voorstelling staat op zichzelf en de theatergroep biedt de toeschouwers aan om na afloop van het emotionele stuk met de acteurs in gesprek te gaan.

Tamara Huilmand is professioneel opgeleid NLP Health Coach, gespecialiseerd in begeleiding bij levensvraagstukken. Als choreografe en theatermaakster baseert zij haar coachwerk op de taal van het lijf; “Verandering op fysiek niveau en verschuiving in denken gaan hand in hand”.

Hans Polak is directeur en oprichter van Coaching Plaza, een landelijk opererend coachbedrijf met 80 professionele NLP-coaches. Hans heeft meer dan 30 jaar ervaring als professionele NLP-coach bij gezondheidsproblemen. Hij is een van de trainers in de NLP Health Certification Training en geeft geaccrediteerde cursussen in coaching voor artsen.

Niveau: voor iedereen met afscheid nemen als thema

[hr] [button url=”https://iepdoc.nl/inschrijven/” target=”_self” size=”small” style=”autumn” ]Inschrijven[/button] [button url=”https://iepdoc.nl/reserveren/” target=”_self” size=”small” style=”grey” ]Reserveren[/button] [hr]