Menu
  • Je bent nu hier:
  • Home »

Coach worden of coaching toepassen in je werk? Coach opleiding volgen bij het IEP

Coach worden? De NLP-opleiding van opleidingsinstituut het IEP wordt door veel mensen op de eerste plaats gevolgd als een opleiding tot coach. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, een bekende methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP biedt een groot aantal praktische, effectieve technieken voor communicatie en verandering. Deze methode helpt mensen om hun doelen te bereiken door hun innerlijke hulpbronnen beter te benutten. Een NLP-opleiding dient daarom uitstekend als goede coach opleiding en geeft je heel veel handvatten om anderen (en ook jezelf) te helpen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. 

 

Wat motiveert iemand om een coach opleiding te gaan volgen? Soms ziet iemand het helpen van mensen als zijn of haar hoofdactiviteit in de toekomst. Het goede gevoel dat je een ander mens kunt helpen om pijnlijke of frustrerende problemen op te lossen, is vaak een belangrijke reden om een opleiding tot coach te volgen.

 

De coach opleiding is dan de eerste stap op weg naar een nieuw beroep, soms zelfs een nieuwe identiteit. Mensen die gericht zijn op coaching als beroep volgen meestal na het eerste jaar NLP Coach daarna ook de NLP Master Practitioner opleiding. Het mooie van NLP is dan dat het breder inzetbaar is dan alleen voor coaching, zodat ook een breder scala aan professionele activiteiten mogelijk maakt dan de meeste andere vormen van opleiding tot coach.

Wat heeft een opleiding tot NLP Coach te bieden?

De coach opleiding NLP, eigenlijk NLP Practitioner Opleiding genoemd, geeft je een solide basis in NLP die je kunt toepassen als coach. De speerpunten van deze coach opleiding zijn:

  • Leer professioneel communiceren.
  • Werk rechtstreeks met de innerlijke beleving.
  • Gebruik beproefde psychologische gereedschappen.
  • Bereik resultaten met mensen.

De zorgvuldig opgebouwde en praktische coach opleiding is gefundeerd op dertig jaar ervaring maar neemt tegelijkertijd de nieuwste NLP-ontwikkelingen mee. Je maakt je ideeën, vaardigheden en technieken eigen die je helpen om een betere coach, trainer, teambuilder of leider te zijn. Je wordt succesvoller in je werk, gevoeliger in je communicatie en bovendien sterker als persoon. Lessen worden verzorgd door een zeer ervaren en deskundige NLP-trainer en diverse NLP-gasttrainers met een erkend certificaat na succesvolle afronding van de coach opleiding. Voor nog meer verdieping kun je aansluitend verder met de Master Practitioner NLP-opleiding, maar dat is natuurlijk geen 'must'.

 

Wil jij coach worden, zoek je een solide basis en wil je écht iets kunnen betekenen voor de mensen die je verder wilt helpen? Dan is deze coach opleiding iets voor jou. 

Geen coach worden maar wel coaching willen toepassen

Het kan echter ook zijn, dat iemand niet op de eerste plaats coach wil worden, maar dat hij of zij het coachen ziet als een deelactiviteit die belangrijk genoeg is om er een coach opleiding voor te volgen. Iemand blijft bijvoorbeeld werken in zijn of haar oorspronkelijke beroep als manager, maar wil de medewerkers intensiever gaan coachen. Of iemand blijft werken als arts, maar gaat zich daarnaast meer richten op het coachen van assistenten en jongere collega’s.

 

Als je vandaag de dag ‘opleiding coach’ intypt in Google, krijg je meer dan 500.000 resultaten. Er is heel veel te kiezen. De reden dat iemand voor NLP kiest als coach opleiding is vaak dat hij of zij zelf positieve ervaringen heeft opgedaan met NLP. Bovendien is het aantrekkelijk om een opleiding te volgen die breder is dan alleen coaching. NLP richt zich ook op toepassingen zoals training en team building en maakt mensen effectiever in wat voor werk ze ook doen, gevoeliger in hun communicatie en sterker als persoon.

Overzicht goede NLP coach opleidingen: 

Onze NLP opleidingen: NLP Practitioner, NLP in organisaties en NLP Master Practitioner.

Incompany trainingen: een IEP training in uw organisatie.

NLP Trainingen: Onze korte NLP trainingen.

NLP Achtergrond: Wat is NLP?, NLP artikelen, NLP boeken e.d.