Menu
  • Je bent nu hier:
  • Home »

Aansluiten bij de NOBCO

Regelmatig krijgen wij vragen van deelnemers die zich aan willen sluiten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Een aantal van onze opleidingen krijgen wel punten voor Permanente Educatie (PE), maar zijn niet geaccrediteerd als opleiding met een EQA-keurmerk. Wat dit voor jou betekent leggen we hier uit.


Aansluiten bij de NOBCO

In feite kan je je aansluiten bij de NOBCO als je beroepsmatig met coaching bezig bent of bezig wilt zijn en/of je beschikt over een passende (opleidings-) achtergrond en ervaring.


Hiervoor heeft de NOBCO 4 verschillende aansluitmogelijkheden (klik hier voor het overzicht). Wanneer je een coachopleiding met een EQA-keurmerk hebt gevolgd, kan je je direct bij de NOBCO aanmelden. Maar dit is slechts één van de 4 routes. Volg je - of wil je - één van onze opleidingen volgen, dan dien je een andere route te volgen.


Permanente Educatie
De opleidingen van het IEP die door de NOBCO zijn erkend, hebben geen EQA-keurmerk maar hebben PE-punten toegewezen gekregen. Dit is alleen van belang voor coaches die al bij de NOBCO zijn aangesloten en die zich blijven doorontwikkelen. Bekijk hier het overzicht van het aantal toegewezen punten per opleiding.


Kan ik me met een opleiding van het IEP alsnog inschrijven?
Jouw inschrijving bij de NOBCO is dus afhankelijk van jouw vooropleiding en verdere ervaring. Bezoek hiervoor de website van de NOBCO of neem contact op met de NOBCO om te kijken of jouw opgedane ervaring (al) voldoende is.